ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

«Εκκωφαντική» σιωπηρή διαμαρτυρία στην Κοζάνη - Απαίτηση για πλήρη λειτουργία των Νοσοκομείων στη Δυτική Μακεδονία (Γιάννης Παπάς)





Δυναμικό «παρών» έδωσαν εκατοντάδες κάτοικοι της Κοζάνης κάθε ηλικίας και κυρίως νέοι και νέες, στην πρώτη κινητοποίηση που διοργανώθηκε ποτέ στην ευρύτερη περιοχή, από ενεργούς πολίτες, μέσω διαδικτύου. Η μεγάλη... συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης μετέτρεψε την σιωπηλή κινητοποίηση για την τραγική κατάσταση των Νοσοκομείων της Περιφέρειας και του εθνικού συστήματος υγείας, σε «κραυγή» διαμαρτυρίας.
Η κινητοποίηση διοργανώθηκε με αφορμή τον θάνατο (πριν από λίγες μέρες) του 14μηνου Γιαννάκη - που κατέληξε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης αφού πρώτα ταλαιπωρήθηκε εξαιτίας των κλειστών παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας - και ένωσε πλήθος κόσμου που συντονίστηκε μέσω του διαδικτύου, δίνοντας δυναμικό παρόν στην πλατεία, μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο.
Όλοι έσπευσαν να υπογράψουν το αίτημα για άμεση και πλήρη λειτουργία όλων των Νοσοκομείων και δομών υγείας στην Περιφέρεια.   alt
«Μια παρέα νέων ανθρώπων μαθαίνοντας για το τραγικό περιστατικό με το βρέφος και βλέποντας την διαχρονική αδράνεια των αρμοδίων που έχουν αφήσει στο έλεος του θεού τις δομές υγείας της Περιφέρειας αλλά και όλους εμάς στη μοίρα μας, πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε το γκρουπ διαμαρτυρίας στο Facebook και να καλέσουμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην σιωπηλή αυτή διαμαρτυρία. Το αποτέλεσμα, βλέποντας αυτήν την μεγαλειώδη συμμετοχή μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον και για την προοπτική της κοινωνίας των πολιτών που μπορούν να πιέσουν και να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα», δήλωσε ο Αλέξης Κωτούλας ένας εκ των εμπνευστών της κίνησης.alt
Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, περισσότερα από 11.500 μέλη του Facebook συμμετέχουν στο γκρουπ που απαιτεί «να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του 12μηνου Γιαννάκη» και μαζί με άλλα 4.300 μέλη ζητούν εδώ και τώρα την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.
«Το κάλεσμά μας για μια ειρηνική, σιωπηλή διαμαρτυρία, είχε τεράστια απήχηση όχι γιατί το επικοινωνήσαμε με επιτυχία. Η επιτυχία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην σπουδαιότητα και στην ουσία του αιτήματος που θέσαμε. Ο κόσμος αν και σιωπηλά, βροντοφώναξε: Φτάνει πια, δεν πάει άλλο. Εδώ και τώρα Νοσοκομεία που να λειτουργούν. Και περιμένουμε να δούμε έργα», τόνισε ο Περικλής Αλιφέρης. Στο πλευρό των πολιτών βρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σωματείων της ευρύτερης περιοχής.
alt«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι αλλά και συγκινημένοι γιατί βλέπουμε μια νέα εποχή αγώνων και συμμαχιών με τους ενεργούς πολίτες προς όφελος του εθνικού συστήματος υγείας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας Συριανός Καχλάν.
Κινητοποίηση και των αιρετών  
Στο δημαρχείο Κοζάνης την ώρα που συγκεντρώνονταν ο κόσμος στην πλατεία συναντήθηκαν οι νομάρχες Κοζάνης και Γρεβενών, δήμαρχοι από 11 Δήμους του Νομού, δύο πρόεδροι κοινοτήτων (Λιβαδερού και Πενταλόφου) και δεκάδες αιρετοί της αυτοδιοίκησης. Σε κοινό ψήφισμα που συνέταξαν τονίζουν την «ανασφάλεια που altαισθάνονται οι πολίτες της Περιφέρειας καθώς είναι αποκομμένοι από κάθε είδους ποιοτική νοσοκομειακή μέριμνα και φροντίδα υγείας». Επισημαίνουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, και αποφάσισαν ομόφωνα να «απαιτήσουν να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την αξιόπιστη λειτουργία του νοσοκομείου (κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού), να διεκδικήσουν την ίδρυση Περιφερειακού Νοσοκομείου και την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών υγείας στο σύνολο της Περιφέρειας». Επίσης αποφάσισαν να στηρίξουν με την φυσική τους παρουσία την πρωτοβουλία διαμαρτυρίας των ενεργών πολιτών για το φλέγον ζήτημα της υγείας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου