ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Οι τρεις στους τέσσερις υποψηφίους των Γενικών Λυκείων μπορούν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ φέτος






Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τους για τους συνολικά 92.882 υποψηφίους Γενικού Λυκείου διατίθενται 69.643 θέσεις στα ΑΕΙ, δηλαδή μπορεί να περάσει και να μπει σε κάποια σχολή το 75% των υποψηφίων. Ωστόσο, για να καλυφθούν και οι 69.643 θέσεις πρέπει ανάλογος αριθμός υποψηφίων να ξεπεράσει το βαθμολογικό όριο του 10,...
ανατρέποντας τα έως τώρα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία σχεδόν το 1/3 των υποψηφίων λαμβάνει γενικό βαθμό πρόσβασης κάτω από το 10.
Πιο πιθανό θεωρείται να καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις στα ΑΕΙ από τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, επειδή θα καταργηθεί η βαθμολογική βάση.
Ήδη, μετά την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, η ηγεσία του υπουργείου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργήσει τη βάση του 10 αμέσως μετά το Πάσχα.
Συνολικά, στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 14 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 123.000 υποψήφιοι από ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) διεκδικώντας μία από τις 88.165 θέσεις στα ΑΕΙ, τις στρατιωτικές, τις τουριστικές, και αστυνομικές σχολές καθώς και τις σχολές της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου