ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Το κοινωνικό πείραμα "CERN" για την Υγεία στη Δυτ.Μακεδονία, πέτυχε


http://4.bp.blogspot.com/_WCkHdYeR8l8/Smd5gPBC31I/AAAAAAAAAok/uEg3bKr5FIk/s400/%CE%BA%CE%BF%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%B7.jpg 
H πρώτη μεγάλη Facebook-συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δυτ.Μακεδονία και η πρώτη κοινωνική διαδικτυακή ενεργοποίηση της ομάδας των πολιτών είναι πλέον γεγονός από το απόγευμα της π. Τετάρτης, όπου σε πέντε μόλις ώρες στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, υπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας για τα νοσοκομεία, 2500 άτομα...
Η Υγεία είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και η "κοινωνία των πολιτών", έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα από την Κοζάνη, στην πρωτότυπη αυτή σιωπηρή διαμαρτυρία, για την οποία αναφερόμασταν τόσες μέρες. 
Δεν είμαι βεβαίως από εκείνους που με ακραίο τρόπο ίσως, θεωρούν ότι "όλα λύνονται μέσω του Facebook και του διαδικτύου", αλλά αλίμονο σ' αυτούς που αγνοούν αυτή τη νέα πραγματικότητα και την υποτιμούν. Η συμμετοχική δημοκρατία και οι πολλαπλές δυνατότητες που δίνει σήμερα η νέα τεχνολογία, μπορούν να αλλάξουν πολλά "κακώς κείμενα στον τόπο μας" και να δημιουργήσουν μία νέα θετική προοπτική για την περιοχή μας. 
Κάποιοι "καλαμοκαβαλάρηδες" όμως, της όποιας τοπικής, νομαρχιακής, πολιτικής και οποιασδήποτε άλλης μορφής εξουσίας στον τόπο μας, πρέπει να "πέσουν από τον άλογο τους" και να δουν κατάματα τη νέα κοινωνική πραγματικότητα. Με τον "πολιτικαντισμό του παρελθόντος" και με παλιές αποτυχημένες συνταγές και πρακτικές, δεν μπορεί να έχουμε ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης στα νοσοκομεία της περιοχής μας. Εκτός από αυτούς λοιπόν στο Ν. Κοζάνης που όπως και να το κάνουμε έχουν άμεσες ευθύνες για τα "χάλια της υγείας", οι υπόλοιποι , ακόμη και με την θεσμική ιδιότητα που έχουν σήμερα, καλώς έκαναν και συμμετείχαν στην τελευταία σιωπηρή διαμαρτυρία. 
Και δε νομίζω ότι ήταν "υποτιμητικό", ακόμη και εάν θεωρήθηκε ότι "σύρονται πίσω από την πρωτοβουλία της ομάδας πολιτών του Facebook" και συμμετείχαν ασθμαίνοντας στην κίνηση που έγινε. Επιτέλους, η βασική ιδιότητα όλων μας είναι ότι είμαστε πολίτες και πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας, είτε είμαστε στην πρώτη γραμμή των ομιλητών και έχουμε θέσεις και αξιώματα, είτε όχι. Άλλωστε το "σεμνά και ταπεινά", πρέπει να ισχύσει… στην πράξη, για όλους μας. 
Και θα έλεγα επίσης ότι "προτιμώ τους άρχοντες εκείνους που σύρονται και ακολουθούν αληθινά- έστω και καθυστερημένα- την κοινωνία- ζητώντας και συγνώμη απ' αυτήν όταν χρειαστεί- παρά εκείνους που "κάθονται καβάλα στο άλογο τους" και...κάνουν ότι "δεν ακούν!"
  
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου