ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Για Champions League... ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0 ΑΡΗΣ- ΟΣΦΠ 2-0







Με την άνοστη ισοπαλία 0-0 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε η κούρσα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.Οι δύο «Δικέφαλοι» εξουδετέρωσαν ο ένας τον άλλο προσφέροντας μέτριο θέμα.Κερδισμένος ο Αρης, ο οποίος επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και προσπέρασε την ΑΕΚ στην βαθμολογία πλησιάζοντας παράλληλα ...
στον πόντο τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που ισοβαθμούν.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0
Σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις και χωρίς ρυθμό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, στην πρεμιέρα της φάσης των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Στο ΟΑΚΑ δεν βρέθηκαν πάνω από 10 με 12 χιλιάδες οπαδοί της «Ένωσης», που είδαν την ομάδα τους να μην απειλεί και να μην απειλείται, σε ένα ντέρμπι που θα ξεχάσουν όλοι γρήγορα. Χαρακτηριστικό άλλωστε το μακρόσυρτο «ου», με το τριπλό σφύριγμα της λήξης.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε την κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή, ωστόσο έβρισκε κλειστούς όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κώστα Χαλκιά. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία του «Δικεφάλου» του νότου, έγινε εξ αιτίας της άστοχης εξόδου του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, σε φάουλ του Μαντούκα στο 36ο λεπτό. Στη συγκεκριμένη φάση, ο Μανωλάς έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, πιεζόμενος όμως δεν μπόρεσε να βρει στόχο, με την προβολή που επιχείρησε.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ είχε δύο στιγμές που θα μπορούσε να έχει καταφέρει κάτι καλό, με την καλύτερη πάντως να οφείλεται επίσης σε λάθος. Ο λόγος για την προσπάθεια του Αραούχο λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον αργεντινό να κρατάει τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου και να την... προσφέρει στον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος από τη γωνία της περιοχής σούταρε άουτ.

Με συνταγή... Τρίπολης
Ο Μπάγεβιτς ήταν ο πρώτος που άνοιξε το χορό στις διορθωτικές κινήσεις, αντικαθιστώντας δεν Λεονάρντο με τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Κίνηση που δεν άρεσε ιδιαίτερα στον κόσμος της ομάδας, μιας και ο Βραζιλιάνος άσος ήταν εκ των διακριθέντων της «Ένωσης», σε μια γενικότερη μετριότητα του πρώτου μισού του αγώνα. Ο Σάντος από την πλευρά του δεν άλλαξε κάτι -παρότι σήκωσε και αυτός από νωρίς παίκτες για ζέσταμα- καθώς και η ισοπαλία ήταν ένα θεμιτό για τους Θεσσαλονικείς, αποτέλεσμα.

Όσο για τους γηπεδούχους, ο τεχνικός της ΑΕΚ πέρασε στο παιχνίδι και τον Νέμεθ στο 66' στη θέση του Μπλάνκο (που δυσανασχέτησε έντονα για την αλλαγή του), βάζοντας τον ούγγρο στο πλάι του Τζιμπούρ. Κίνηση που επανέφερε για την «Ένωση» την πετυχημένη συνταγή του τελευταίου αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, επίσης στο ΟΑΚΑ.

Έψαξε το γκολ ο Σάντος
Όσο περνούσε η ώρα και η ΑΕΚ αδυνατούσε να απειλήσει ουσιαστικά, ο Φερνάντο Σάντος συνειδητοποιούσε την ευκαιρία να χτυπήσει το ματς, ρίχνοντας στη μάχη τους Εντίνιο, Κουτσιανικούλη και λίγο πριν την εκπνοή τον Φιλομένο, ψάχνοντας ένα γκολ. Από την άλλη, ο Μπάγεβιτς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 88', δίνοντας απλά συμμετοχή στον Ρότζερ Γκερέιρο.
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Λαγός, Αραούχο, Καφές, Γιάχιτς (88' Γκερέιρο), Μαντούκα, Λεονάρντο (53' Τζιμπούρ), Σκόκο, Μπλάνκο (65' Νέμεθ).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν (83' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (74' Εντίνιο), Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (88' Φιλομένο), Σαβίνι.



Τζόνσον & Τζόνσον!

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2- 0
Μπορεί να ονειρεύεται μέχρι και την κορυφή των πλέι οφ ο Άρης που στην πρεμιέρα νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό και πλέον ελπίζει ακόμη και σε έξοδο στο Champions League. «Καθάρισε» ο Έντι Τζόνσον που σκόραρε στο 40’ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Δύο δοκάρια οι «ερυθρόλευκοι», χαμένο πέναλτι ο Κόκε για τους «κίτρινους».

Ο Ολυμπιακός που ήταν κακός για ένα ημίχρονο, πίεσε στην επανάληψη, αλλά έμεινε από δυνάμεις στο τέλος, παραμένει στη κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ με τέσσερις βαθμούς. Πλέον όμως, έχουν συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ, ενώ ο αποψινός του αντίπαλος ακολουθεί με ένα πόντο λιγότερο. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης έδειξε ότι ξεπέρασε το σοκ της απώλειας του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό και είναι σε θέση να διεκδικήσει μέχρι τέλους ότι καλύτερο μπορεί.

Το ματς
«Μουδιασμένα» ξεκίνησαν οι δύο ομάδες και οι καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες τους έβγαιναν με το σταγονόμετρο. Και οι δύο προπονητές ζήτησαν ασφυκτικό πρέσινγκ και οι ποδοσφαιριστές υπακούοντας στις εντολές, εξαφάνισαν τα ατού των αντιπάλων τους. Το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν τα πολλά λάθη στην τελική πάσα. Το παιχνίδι του Άρη έμοιαζε να είναι αντιγραφή του πρόσφατου τελικού Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό και οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν καλές φάσεις και μπροστά στο κοινό τους. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζοντας το 1-1 ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έδειχναν να είναι ευχαριστημένοι και από τον ένα βαθμό στο «Βικελίδης».

«Καθάρισαν» οι Αμερικανοί
Ο Κόκε έβγαινε πολύ συχνά εκτός περιοχής για να ξεφύγει από το μαρκάρισμα των αμυντικών και έτσι δημιουργούσε διαδρόμους και ελεύθερους χώρους σε Αντού και Τζόνσον που απειλούσαν από τα άκρα. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα και κατάφεραν να βάλουν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Ο Αντού έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά και έβγαλε σέντρα στην καρδιά της περιοχής, όπου ο Τζόνσον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0.

«Έσπασε» τα δοκάρια
Με βάση την εικόνα του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο, αλλά θα μπορούσε να πάει ισόπαλος στα αποδυτήρια με τον Ραούλ Μπράβο να σημαδεύει το δοκάρι. Σημαδεύει, τρόπος του λέγειν, αφού ο Ισπανός ήθελε να κάνει σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με τον Σηφάκη να την αγγίζει τόσο όσο να της αλλάξει ελάχιστα πορεία. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται και τον Μπάντοβιτς να πονοκεφαλιάζεται για να βρει τρόπους αντίδρασης. Παρά το γεγονός ότι Ντουντού –κυρίως- και Μαρέσκα δεν ήταν σε καλή μέρα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού αποφάσισε να αλλάξει σύστημα. Πέρασε τον Νταρμπισάιρ αντί του Λεονάρντο και έκανε τη διάταξη 4-4-2. Από την έναρξη της επανάληψης, οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν και ο Άγγλος επιθετικός έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο δοκάρι. Και αν στην περίπτωση του Μπράβο, η φάση ήταν θέμα τύχης, η προσπάθεια του Νταρμπισάιρ ήταν εντυπωσιακή με σουτ από τα τριάντα μέτρα. Και πάλι όπως ο Σηφάκης άγγιξε ελάχιστα την μπάλα, οδηγώντας την αντί στο πλεχτό, στο οριζόντιο δοκάρι.

«Ροντέο» το ματς
Ένα λεπτό αργότερα, ο Φρέντι Αντού μίλησε ξανά. Ο Αμερικανός ανατράπηκε από τον Γκαλίτσιο εντός περιοχής και ο Δαλούκας έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε νε εκτελέσει ο Κόκε, όμως ο Αντώνης Νικοπολίδης με χέρια και με πόδια κατάφερε να τον σταματήσει και να κρατήσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι.

Πίεση χωρίς ουσία
Από εκείνο το σημείο και μετά, το γήπεδο «έγειρε». Ο Ολυμπιακός πήρε τα «ηνία» και πίεσε τους γηπεδούχους. Σε αυτό το διάστημα, οι φιλοξενούμενοι είχαν 70% κατοχή της μπάλας, αλλά πέρα από κάποια φάουλ σε πλεονεκτική θέση που πέρασαν ανεκμετάλλευτα και ένα γκολ του Μήτρογλου που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, δεν κατάφεραν να κάνουν φάσεις για ισοφάριση. Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην έχουν δυνάμεις και υποτάχτηκαν στη μοίρα τους, ανοίγοντας την όρεξη των αντιπάλων τους για την πρωτιά στα πλέι οφ και την έξοδο στο Champions League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ο Έντι Τζόνσον, που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό όσα γκολ είχε σκοράρει στις προηγούμενες δώδεκα συμμετοχές του με τη φανέλα του Άρη.

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Γκαρσία (83' Πρίττας), Φερνάντες, Κόκε, Αντού (89' Νταλί), Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ (74' Χαβίτο), Βανγκέλι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα (83' Γ.Παπαδόπουλος), Λεονάρντο (46' Νταρμπισάιρ), Όσκαρ, Λούα Λούα, Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου