ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Γιώργος Νούτσος: "Διεκδικώ την υποψηφιότητα για αιρετός ΓΓ της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας"











 Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο Γιώργος Νούτσος εκδήλωσε την πρόθεσή του να είναι ένας από τους υποψηφίους της ΝΔ για τη θέση του γενικού γραμματέα.
Ακολουθεί η δήλωση του κ. Νούτσου για την υποψηφιότητά του ως αιρετός περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας:...




Η αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει σήμερα τεράστια προβλήματα, κυρίως θεσμικά και οικονομικά, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την εκπλήρωση του σημαντικού διαχειριστικού, αναπτυξιακού και κοινωνικού της ρόλου.


Με το πρόγραμμα Καλλικράτης, οι βασικές αρχές του οποίου λίγες μόλις μέρες πριν παρουσιάστηκαν, επιχειρείται να επανασχεδιαστεί η λειτουργία της αυτοδιοίκησης, με τη δημιουργία μεγαλύτερων αυτοδιοικητικών μονάδων, την κατάργηση των Νομαρχιών, τη θέσπιση της Περιφερειακής αιρετής Αυτοδιοίκησης, την ανακατανομή των Κρατικών αρμοδιοτήτων και φυσικά την ενίσχυση της οικονομικής της αυτοτέλειας.

Δεν θα μπω στον πειρασμό, τουλάχιστον σήμερα, να σταθώ κριτικά, στο κατά πόσο ο Καλλικράτης, έτσι όπως σχεδιάζεται και προωθείται, είναι ικανός να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.

Αυτό που κύρια ενδιαφέρει είναι πως οι συνθήκες ωρίμασαν. Οι πολίτες, παρά την επιφυλακτική τους στάση, δείχνουν να συναινούν στην αναγκαιότητα ριζικών τομών στην διοίκηση του Κράτους, που θα καταστήσουν τον τρόπο διοίκησης περισσότερο σύγχρονο και αποτελεσματικό, προτάσσοντας τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία.



Φίλες και φίλοι,

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, υπηρετώντας με εντιμότητα και συνέπεια το θεσμικό μου ρόλο σαν Δήμαρχος Γρεβενών, δεν μπορώ να μη λάβω υπόψη μου τις επερχόμενες αλλαγές και βέβαια πολύ περισσότερο τις επερχόμενες ευκαιρίες για τη Δυτική μας Μακεδονία.

Η Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αποτελεί για μένα πρόκληση μοναδική. Με εφόδια μου την εμπειρία χρόνων, την πολιτική μου παιδεία, τη γνώση των προβλημάτων της αυτοδιοίκησης, το πάθος μου για συμμετοχή και προσφορά, την παρότρυνση και ομόθυμη στήριξη φίλων απ’ όλους τους νομούς της Περιφέρειας μας, πιστεύω πως θα καταφέρω να ανταποκριθώ με επιτυχία στην πρόκληση αυτή.

Εξάλλου, τώρα, περισσότερο από ποτέ δείχνει να αποκτά υπόσταση η αναγκαιότητα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση περιφερειακών πολιτικών, που θα συμβάλλουν στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων, την υιοθέτηση κοινών πολιτικών και την επίτευξη κοινών στόχων και ισομερούς ανάπτυξης, οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής. Μεγάλο όπως καταλαβαίνετε το διακύβευμα.

Καταθέτω λοιπόν σήμερα, εδώ, άμεσα και απερίφραστα το ενδιαφέρον μου να διεκδικήσω στις επερχόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης τη θέση του αιρετού Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, με τη βεβαιότητα πως μαζί με κάθε Δυτικομακεδόνα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας, κοινό ελπιδοφόρο μέλλον.


ΥΓ ΑΕΤΟΣ: Μπράβο κ. Δήμαρχε, και τώρα βλέπουμε να ενισχύονται τα σενάρια που θέλουν να διεκδικεί τον νέο διευρυμένο Δήμο των Γρεβενών ο νυν Νομάρχης, Δημοσθένης Κουπτσίδης.Ίσως , με αυτή την κίνηση, να είναι πιο ευοίωνα τα πράγματα για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον Νομό. Ίδωμεν...

1 σχόλιο: