ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τα mp3 σκοτώνουν με... τουρμπίνες την ακοή των νέων


http://images.philips.com/is/image/PhilipsConsumer/SHN2500_00-GAL-global?wid=430&hei=430&$jpglarge$






Σε κίνδυνο βάζουν την ακοή τους οι νέοι με τη χρήση mp3 και iPod, προειδοποιούν οι γιατροί. Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι περισσότερο κινδυνεύουν όσοι ακούνε μουσική σε υψηλή ένταση φορώντας τα μικρά ακουστικά που μπαίνουν μέσα στο αφτί. Κι αυτό επειδή τα επίπεδα θορύβου είναι ίδια με εκείνα των τουρμπινών αεροσκάφους. Ο καθηγητής Πίτερ...
Ραμπίνοβιτς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γέιλ δήλωσε ότι μερικές από τις ατομικές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής υποβάλλουν την ακοή σε θόρυβο μέχρι και 120 ντεσιμπέλ, παρόμοιο σε ένταση με εκείνον που παράγεται από κινητήρα τζετ. «Παραδοσιακά προβλήματα απώλειας ακοής είχαν ενήλικες που απασχολούνταν σε θορυβώδη επαγγέλματα ή χρησιμοποιούσαν όπλα. Τώρα όμως αυξάνεται η ανησυχία μας, γιατί απώλεια ακοής παρουσιάζουν και νεαρά άτομα είτε όταν η ακοή τους εκτίθεται σε πολύ δυνατή μουσική, π.χ. ντίσκο, αλλά και όταν χρησιμοποιούν ατομικές συσκευές μουσικής όπως τα mp3 και iPod» εξήγησε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Οπως και με τα κινητά τηλέφωνα, η χρήση προσωπικών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής έχει αυξηθεί πιο γρήγορα από την ικανότητα εκτίμησης των συνεπειών τους στην υγεία».

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η χρήση iPod και mp3 μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ακοή, ενώ αν χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η συγκέντρωση του οδηγού αποσπάται, ακριβώς όπως όταν μιλάει στο κινητό και οδηγεί.
ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου