ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Σκοτώνουν τις... Porsche λόγω κρίσης

http://greekcarfan.files.wordpress.com/2008/11/2009-porsche-boxster-cayman-0.png 


Ακόμα και... Porsche δίνουν για να πάρουν «ζεστό» χρήμα! Ενέχυρο τα αυτοκίνητά τους αφήνουν ολοένα και περισσότεροι έμποροι και επιχειρηματίες, αφού οι υπόλοιπες «στρόφιγγες» δανεισμού είναι κλειστές. Εν μέσω της δίνης της οικονομικής στενότητας, «χρυσές δουλειές» κάνουν οι εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους καταναλωτές... ρευστό σε μικρό χρονικό διάστημα.
Ο πιο παλιός τρόπος εξασφάλισης χρημάτων, που είναι ο δανεισμός επ’ ενεχύρω, το γνωστό «ακούμπι», βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις ημέρες μας. Πανάρχαια πρακτική που λειτουργούσε πολύ πιο πριν από τα επίσημα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις τράπεζες, απλά αλλάζει μορφή ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής. Ετσι λοιπόν, από τα αργυραμοιβεία και τα παλιά σαράφικα της οδού Αθηνάς περάσαμε στα ενεχυροδανειστήρια αυτοκινήτων. Πολίτες υψηλών υποτίθεται οικονομικών επιφανειών που έχουν στην περιουσία τους ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα σπεύδουν στις σύγχρονες μορφές δανεισμού για να καλύψουν άλλες ανάγκες που δεν μπορούν να περιμένουν.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τις μικρές αγγελίες στις εφημερίδες, αλλά και στο Διαδίκτυο, όπου κατά καιρούς εμφανίζονται αναγγελίες για ενεχυροδανειστήρια. Η άνθηση των καταστημάτων αυτών έχει βεβαίως τους λόγους της: το υψηλό κόστος ζωής, η εσωτερική οικονομική ύφεση της ελληνικής αγοράς, το επαγγελματικό ρίσκο και τα ατυχή επιχειρηματικά ανοίγματα, είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη αφορά τα αποτελέσματα του σύγχρονου υπερ-καταναλωτισμού, τον απότομο νεοπλουτισμό, τη χλιδάτη ζωή, τα σπορ πολυτελή αυτοκίνητα, τα πανάκριβα εξωτικά ταξίδια, τα χρυσά ρολόγια και τα ρούχα από επώνυμους οίκους της Ιταλίας και του Παρισιού. Επισήμως, το πρώτο νόμιμο ενεχυροδανειστήριο άνοιξε πριν από τρία χρόνια στην περιοχή του Κορωπίου και μέχρι σήμερα φαίνεται πως έχει μιια μεγάλη γκάμα πελατείας. Είναι βέβαια σημείο των καιρών το γεγονός ότι όσο πιο πολύ βυθίζονται οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας εμφανίζονται να καταλήγουν στο να δώσουν το αυτοκίνητό τους για μερικές χιλιάδες ευρώ.

Οπως μας αποκαλύπτει ο κ. Χρήστος Ιωάννου, γενικός διευθυντής της εταιρείας Auto Credit: «Οι πελάτες μας είναι κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, γιατροί, κατασκευαστές, εργολάβοι, μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και αφήνουν ενέχυρο τα πολυτελή αυτοκίνητά τους για έναν έως τρεις μήνες, μέχρι να ξελασπώσουν». Mercedes, Porsche, BMW, Lexus, Lamborghini και μεγάλου κυβισμού τζιπ είναι μερικά από τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει την είσοδο της εταιρείας του κ. Ιωάννου. «Το μεγαλύτερο ποσό που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής είναι 50.000 ευρώ σε μια ώρα για μια Lamborghini. Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο έτος λόγω της κρίσης η δουλειά μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα αν και υπάρχουν ορισμένοι πελάτες που σκοτώνουν τα αυτοκίνητά τους για να παίζουν χαρτιά και τζόγο».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ιωάννου, αντίστοιχες εταιρείες δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες: «Έχουμε εμπειρία και τεχνογνωσία καθώς εδώ και 25 χρόνια διατηρούσαμε ανάλογη επιχείρηση στη Γερμανία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορούμε να δώσουμε από 3.000 έως 100.000 ευρώ για έναν, δύο ή και 3 μήνες, ενώ πρέπει να σας πω ότι οι περισσότεροι καταφέρνουν και παίρνουν πίσω τα αμάξια τους σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα».

Οι διαδικασίες στο συγκεκριμένο ενεχυροδανειστήριο είναι απλές: Ο πελάτης προσέρχεται με το αυτοκίνητό του και τα απαραίτητα χαρτιά (ταυτότητα, άδεια κυκλοφορίας, εκκαθαριστικό εφορίας). Γίνεται ο αναγκαίος έλεγχος του οχήματος και η εκτίμηση της αντικειμενικής του αξίας τη δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ ακολούθως εγκρίνεται πίστωση ίση με το 50% της αξίας του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος υπογράφει τις συμβάσεις για έναν έως τρεις μήνες με επιτόκιο 0,75% μηνιαίως ήτοι 9% ετησίως, παίρνει τα χρήματα και διευθετεί τις υποχρεώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου