ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η Γαλλική αστυνομία ερευνά τις φήμες για απιστίες στο γάμο Sharkozi - Brouni - Αναζητούν τους bloggers

 


Ποινική έρευνα διεξάγει η γαλλική αστυνομία με στόχο τους bloggers που βρίσκονται πίσω από τις φήμες για αμοιβαίες απιστίες στο γάμο του Νικολά Σαρκοζί και της Κάρλα Μπρούνι. Υπαινιγμούς για οργανωμένη συνωμοσία με στόχο να πληγεί η προεδρία αφήνει το Μέγαρο των Ηλυσίων. Η ποινική έρευνα διετάχθη μετά από καταγγελία που...
υπέβαλε η εφημερίδα Le Journal du Dimanche, στο δικτυακό τόπο της οποίας ανήκε το blog που ανάρτησε πρώτο στις αρχές Μαΐου τις φήμες για προβλήματα στο γάμο του Νικολά Σαρκοζί και της Κάρλα Μπρούνι.
Δύο εργαζόμενοι της εταιρείας που διαχειρίζεται το δικτυακό τόπο της Journal du Dimanche έχουν ήδη υποβάλει παραίτηση εξαιτίας του σκανδάλου. Ένας εκ των δύο παραδέχθηκε ότι ανάρτησε τη φήμη, όμως τονίζει ότι δεν είναι αυτός που την ξεκίνησε, αναφέρει σχετικά το BBC.

Θεωρίες συνωμοσίας
Ο επικοινωνιολόγος του Νικολά Σαρκοζί, Πιερ Σαρόν, υπαινίχθηκε το Σαββατοκύριακο ότι οι φήμες μπορεί να αποτελούν σχέδιο συνωμοσίας για την αποσταθεροποίηση της προεδρίας. Ο ίδιος παράλληλα αρνήθηκε ότι το Μέγαρο των Ηλυσίων βρίσκεται πίσω από την απόφαση της Journal du Dimanche να κινήσει νομική διαδικασία.

Ωστόσο, πολλές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος ενθάρρυνε την υποβολή της καταγγελίας εκ μέρους της εφημερίδας, δίνοντας έμφαση στην προσωπική φιλία που συνδέει τον Νικολά Σαρκοζί με τον Αρνό Λαγκάρντ, τον πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Journal du Dimanche.

«Η εταιρεία αναγνωρίζει στην κατάθεση της ότι η δημοσίευση έβλαψε την εικόνα της εταιρείας και την αξιοπιστία της» δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Παρισιού.

«Θα κάνουμε αυτό το αίσχος casus belli. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να μην ξανασυμβεί. Ο φόβος πρέπει να αλλάξει μεριές» είπε ο Σαρόν για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ένωσης των Γάλλων δημοσιογράφων, οι οποίοι τόνισαν ότι τα σχόλια του συμβούλου του Σαρκοζί «ακούγονται σαν απειλή».

Τους ισχυρισμούς περί πιθανής συνωμοσίας επανέλαβε την Τρίτη και ο δικηγόρος του Σαρκοζί, Τιερί Χερζόγκ: «Δεν μπορώ να αποκλείσω μια συνωμοσία όπου ορισμένοι άνθρωποι θα ήθελαν να προσπαθήσουν και να αποσταθεροποιήσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του, είτε για προσωπικούς λόγους, είτε για χρηματικούς λόγους, που θα ήταν ακόμη πιο ανήθικο».
Η αστυνομική έρευνα θα εξακριβώσει εάν εκείνοι που διέδωσαν τις φήμες ενήργησαν από μόνοι τους ή εάν καθοδηγήθηκαν από ομάδες ή μεμονωμένα πρόσωπα, δήλωσε ο Χερζόγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου