ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Νέο ρεκόρ για το spread στις 481 μονάδες - Βούλιαξε πάλι το ΧΑ - Για κάθε μια μετοχή που ενισχύθηκε έξι υποχώρησαν!



Όμηρος της αβεβαιότητας για μια ακόμη συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά υποχώρησε κάτω από τις 1.950 μονάδες καταγράφοντας πτώση 2,56% και ο Γενικός Δείκτης θα ξεκινήσει σήμερα από τις 1.944,11 μονάδες. Η εκτίναξη των sreads σε ιστορικό ρεκόρ στις 481 μονάδες και η κακή εικόνα των διεθνών αγορών λόγω του μπλάκ άουτ στις αερομεταφορές ήταν αδύνατο να μην ...επηρεάσει το ΧΑ και ιδιαίτερα τον τραπεζικό κλάδο, οι μετοχές του οποίου έγιναν αντικείμενο έντονων ρευστοποιήσεων.
Σημειώνεται ότι οι ευρωπαικές αγορές «μάζεψαν» τις απώλειές τους μετά το θετικό άνοιγμα της Wall Street ως απόρροια των υψηλών κερδών της Citigroup
Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,52% και ο FTSE 20 κατά 2,75%. Η μετοχή της Εθνικής έχασε 3,38% κάτω από τα 13 ευρώ, της Eurobank 3,97%, της Alpha 1,73% και της Πειραιώς 3,23%. Μεγάλες πιέσεις κατεγράφησαν επίσης στη μετοχή του ΟΠΑΠ (-3,6%) και της ΔΕΗ (-2,67%). Από τον FTSE 20 μόνο μια μετοχή έκλεισε με κέρδη (Marfin Popular Bank).
Οι απώλειες θα ήταν μεγαλύτερες αλλά οι «ορέξεις» των πωλητών ανεκόπησαν από το χαμηλό τζίρο που διαμορφώθηκε στα 141 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέντε μετοχές (Εθνική, Alapis, Alpha, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ) διενήργησαν το 60% των συνολικών συναλλαγών.
Μόλις 28 μετοχές ενισχύθηκαν έναντι 164 που υποχώρησαν ενώ 79 παρέμειναν αμετάβλητες. Η δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων αύριο θα επηρεάσει την αγορά, μόνο αν υπάρξει κάποια θετική έκπληξη σε ότι αφορά στο κόστος δανεισμού.
Η έκδοση τρίμηνων εντόκων σήμερα και η όπως όλα δείχνουν αρνητική αναθεώρηση για το ύψος το ελλείμματος της Ελλαδας το 2009 την ερχόμενη Πέμπτη από την Εurostat θα επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα την αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου