ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Προσκήνυμα στην Ιερουσαλήμ - Χιλιάδες χριστιανοί ακολούθησαν τα βήματα του Ιησού στην Via Dolorosa




Χιλιάδες χριστιανοί προσκυνητές συγκεντρώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή στην Ιερουσαλήμ, για να ακολουθήσουν τα τελευταία βήματα του Χριστού προς την σταύρωσή του, στον Γολγοθά,... κατά μήκος του δρόμου γνωστού ως Via Dolorosa (Oδός της Λύπης), στη παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.
Κάτω από την έντονη παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας και έχοντας επικεφαλής φραγκισκανούς μοναχούς, οι προσκυνητές, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν σταυρούς, συγκεντρώθηκαν στην ιστορική Παλιά Πόλη για μία πομπή που καταλήγει στην εκκλησία που κτίστηκε στο σημείο όπου οι χριστιανοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε και ετάφη.
Η διαδρομή στη Via Dolorosa οργανώθηκε για πρώτη φορά από φραγκισκανούς μοναχούς τον 14ο αιώνα και έχει 14 σταθμούς, καθένας από τους οποίους συμβολίζει και ένα περιστατικό που συνέβη στον Ιησού καθώς περπατούσε μεταφέροντας τον σταυρό της σταύρωσής του.
Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι περίπου 2.500 άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην Ιερουσαλήμ, κυρίως στην Παλιά Πόλη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για την διατήρηση της τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου