ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Μόνον δύο υπουργοί “περνούν” τη βάση (Δείτε το VIDEO)

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4012/2532.jpg




Υπουργεία με επιδόσεις πολλών ταχυτήτων έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου- αν και η κρίση αφορά αποκλειστικά τα υπουργεία που εμπλέκονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Μόνο δύο- το Οικονομικών (Παπακωνσταντίνου) και το Εσωτερικών (Ραγκούσης)- έχουν κατορθώσει να...
κινούνται σε μεγάλο βαθμό εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας (Κατσέλη) έχει χτυπήσει κόκκινο στις καθυστερήσεις, ενώ κάποια άλλα υπουργεία όπως για παράδειγμα το Εργασίας (Λοβέρδος), το Παιδείας (Διαμαντοπούλου) και το Υγείας (Ξενογιαννακοπούλου) κινούνται εντός ορίων, ωστόσο δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη αξιοσημείωτο νομοθετικό έργο. Επίσης το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Μπιρμπίλη) δεν έχει θετικό πρόσημο στο έργο του, αφού μέχρι στιγμής έχει τροποποιήσει μία υπουργική απόφαση χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη νομοθεσία για την προστασία των δασών. Ομοίως για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Μπατζελή) εκκρεμεί ο νόμος για τη θέσπιση του Μητρώου Αγροτών, ενώ στο σύνολό τους τα υπουργεία «εγκαλούνται» διότι δεν έχουν υποβάλει τις εισηγήσεις τους για τις συγχωνεύσεις φορέων και κρατικών οργανισμών.

Συνολικά στο κόκκινο βρίσκονται είκοσι δράσεις του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης, περιλαμβανομένων νομοσχεδίων και υπουργικών αποφάσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2010 που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην υλοποίησή τους.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το «βαθμολόγιο» της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, έναν ογκώδη τόμο που εξέδωσε στις 30/3 και διένειμε στους υπουργούς που συμμετέχουν στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Ωστόσο, όπως ανέφεραν κύκλοι της αντιπροεδρίας, μέσα σε τρεις μέρες από την ημέρα διανομής του τόμου αρκετά υπουργεία ανέβασαν ταχύτητες με αποτέλεσμα να έχει διαφοροποιηθεί η βαθμολογία τους αισθητά. Παρ΄ όλα αυτά, βάσει του τελευταίου ελέγχου του κ. Πάγκαλου, τα δύο πιο παραγωγικά υπουργεία είναι τα Οικονομικών και Εσωτερικών. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ολοκληρώσει μέσα στις προθεσμίες συνολικά 16 δράσεις, ωστόσο έχει βγει εκτός χρονοδιαγραμμάτων σε άλλες 12 δράσεις. Επίσης, το υπουργείο των Εσωτερικών κινείται εντός ορίων σε 8 δράσεις και έχει άλλες 2 δράσεις στο κόκκινο.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εμφανίζει 4 δράσεις στο κόκκινο, δηλαδή έχει υπερβεί τα χρονικά περιθώρια και μία δράση εντός χρονοδιαγραμμάτων. Το υπουργείο Παιδείας έχει ένα νομοσχέδιο εκτός χρονικού πλαισίου και το υπουργείο Περιβάλλοντος ένα νομοσχέδιο εντός ορίων και ένα εκτός χρονοδιαγράμματος. Επίσης το υπουργείο Εργασίας παρουσιάζει καθυστέρηση σε μία δράση, ωστόσο σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό κινείται εντός χρονοδιαγραμμάτων, αφού η συγκεκριμένη κυβερνητική δράση χρωματίζεται με λευκές σκιάσεις. Το υπουργείο Υγείας, αν και δεν εμφανίζει κάποια ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία, κινείται εντός χρονοδιαγραμμάτων σε συνολικά 7 δράσεις. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίζει μία δράση εκτός ορίων, ενώ για τα νομοσχέδια στα οποία εμπλέκονται σχεδόν όλα τα υπουργεία καταγράφονται τέσσερις καθυστερήσεις και έξι έγκαιρες κυβερνητικές παρεμβάσεις.



Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώτος τόμος υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης ουσιαστικά περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι του κυβερνητικού έργου και καταδεικνύει την ολιγωρία που έχουν επιδείξει κάποια υπουργεία στην υλοποίηση των στόχων για το πρώτο τρίμηνο του 2010. Τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται ανά 15νθήμερο και τα αποτελέσματα θα χρωματίζονται με κόκκινες, πράσινες ή λευκές σκιάσεις αναλόγως με την πρόοδο του κάθε έργου. Επομένως, το επόμενο δελτίο... θυέλλης θα εκδοθεί στις 15 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου