ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Λεφτά υπάρχουν...- Γιούνκερ: τα πρώτα 10 δισ. θα δοθούν στην Ελλάδα πρίν απο τις 19 Μαϊου





"Αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό" δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλώντ Γιούνκερ αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Πρόσθεσε οτι οι πρώτες δόσεις θα διατεθούν στην Ελλάδα πρίν απο τις 19 Μαϊου.Το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων οι ευρωπαίοι θα δώσουν τα...
80 δισεκατομμύρια και τα υπόλοιπο ποσό θα δοθεί από το ΔΝΤ.
Σημειώνεται οτι η εκταμίευση των χρημάτων θα εγκρίνεται κάθε τρίμηνο. Κάθε φορά που θα είμαστε εκτός των στόχων που έχουμε δεσμευτεί, θα πρέπει να παίρνουμε νέα μέτρα, αρα δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι δεν θα χρειαστεί να περικοπούν τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα και να ληφθούν νέα, πιο σκληρά μέτρα που θα "γονατίσουν" κι άλλο τους εργαζόμενους. Το σύνολο των χρημάτων που θα πάρουμε θα πρέπει να το αποπληρώσουμε σε 8 χρόνια.

"Είναι μία πολύ σημαντική μέρα για το μέλλον της Ελλάδας και τη σταθερότητα της ευρωζώνης", δήλωσε ο Ολι Ρεν. Πρόσθεσε πως "τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα είναι δύσκολα, οδηνηρά αλλά απαραίτητα" και πως απαιτείται μια συνεχής προσπάθεια ετών.
Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα μέχρι να αρχίσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας.


Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ευρωζώνης την Παρασκευή 7 Μαΐου, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Νωρίτερα , ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν χαιρέτισε το "ολοκληρωμένο και φιλόδοξο" πρόγραμμα μέτρων που ανακοίνωσε το πρωί η Αθήνα. "Δε θα είναι μόνο για την Ελλάδα, θα είναι ακόμη για την οικονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ" σημείωσε.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι εγκρίνει το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής προσαρμογής, ωστόσο, επισημαίνει ότι οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να είναι έτοιμες να υιοθετήσουν πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί. "Το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί ουσιαστικής σημασίας, οι ελληνικές Αρχές να είναι έτοιμες να πάρουν πρόσθετα μέτρα τα οποία ίσως αποδειχθούν κατάλληλα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου