ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Κραυγή αγωνίας του εμπορικού κόσμου - Ερχονται 100.000 απολύσεις!







Στις 100.000 απολύσεις εκτιμάται ότι ίσως οδηγηθεί το εμπόριο προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες της οικονομίας. Οπως εκτιμούν οι έμποροι 7 στις 10 επιχειρήσεις περιμένουν μείωση των πωλήσεών τους φέτος, ενώ ανάλογη είναι η εκτίμηση και για τα κέρδη τους. Για το 70% των επιχειρήσεων μειώθηκε η... ρευστότητά τους, ενώ περυσι είχε μείωση ρευστότητας το 43%.Ακόμα, οι μισές εμπορικές επιχειρήσεις δεν έχουν τραπεζικές υποχρεώσεις και έχει ιδιαίτερη σημασία ότι οι πολύ μικρές είναι αυτές που αυτοχρηματοδοτούνται ουσιαστικά, ενώ οι 9 στις 10 ΟΕ - ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις δεν προβλέπουν για το 2010 ότι θα κάνουν επενδύσεις.

65.000 επιχειρήσεις βρίσκονται στο "κόκκινο" και απασχολούν 100.000 εργαζόμενους και σ' αυτές δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες!Πέρυσι οι προβλέψεις για το 2010 ήταν σχετικά αισιόδοξες. Το 25% των επιχειρήσεων προέβλεπε ότι θα αυξήσει την απασχόληση μέσα στο 2010, ενώ φέτος η πρόβλεψη για το 2011 είναι ότι οι 9 στους 10 δεν σχεδιάζουν να αυξήσουν την απασχόλησή τους.

Οι έμποροι ζητούν άμεση ενεργοποίηση του τρίτου πακέτου μέτρων μέσω ΤΕΜΠΜΕ, των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το εμπόριο και κυρίως να υπάρξει άρση των εμποδίων που βάζει στην επιχειρηματικότητα το ίδιο το κράτος'.Ο κ. Κορκίδης σχετικά με τα λουκέτα στην αγορά σημείωσε η κατάσταση μπορεί να περιγραφεί ως εξής: ''δύο επιχειρήσεις κλείνουν μια επιχείρηση ανοίγει''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου