ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Δεν θα εκτελούνται συνταγές φαρμάκων άνω των 150 ευρώ χωρίς θεώρηση - Αντικαρκινικά φάρμακα σε τιμές κόστους θα πωλούν βρετανικά... σουπερμάρκετ





Οι συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 ευρώ, δεν εκτελούνται από το φαρμακοποιό, εφόσον δεν είναι θεωρημένες από το αρμόδιο όργανο του Φορέα, ανακοίνωσε ο ΟΓΑ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Οργανισμός, οι διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 32 του Ν... 3846/2010, ισχύουν από 11 Μαΐου 2010, δηλαδή την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.΅
Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ, οι συνταγές που δεν έχουν θεώρηση, σύμφωνα με τα παραπάνω, στερούν το δικαίωμα είσπραξης της αξίας τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Φάρμακα σε τιμές κόστους σε βρετανικά... σουπερμάρκετ
Η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Asda ανακοίνωσε ότι θα πουλά σε τιμές κόστους μια σειρά από ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, τα οποία δεν είναι πάντα διαθέσιμα δωρεάν από το βρετανικό ΕΣΥ. Κάλεσε μάλιστα και άλλους λιανοπωλητές να μειώσουν τις τιμές και να σταματήσουν αυτή την «αδικία».

H Asda, η οποία ανήκει στην αμερικανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Wal-Mart, ανακοίνωσε ότι η απόφαση για τα αντικαρκινικά φάρμακα ελήφθη μετά την επιτυχία της αντίστοιχης πρωτοβουλίας για φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τεχνητή γονιμοποίηση.

«Το ασύκωτο βάρος της ιδιωτικής κάλυψης του κόστους για αντικαρκινικές θεραπείες έχει αναγκάσει πολύ κόσμο να ξοδέψει τις οικονομίες του ή ακόμα και να βάλει υποθήκη το σπίτι του για να πληρώσει αυτά τα απαραίτητα φάρμακα» δήλωσε στο Reuters ο φαρμακοποιός Τζον Έβανς της αλυσίδας.

«Είμαστε ο πρώτος λιανοπωλητής που αναγνωρίζουμε αυτή την αδικία και κάνουμε κάτι γι' αυτό. Καλούμε και τους άλλους λιανοπωλητές να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου