ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πρώτος μισθός στη Βουλή... 1.900 ευρώ καθαρά!







Την ώρα που η κυβέρνηση μειώνει τον βασικό μισθό στα 600 ευρώ οι υπάλληλοι της Βουλής με απολυτήριο γυμνασίου παίρνουν πρώτο μισθό 1.900 ευρώ!Οι πιο καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου είναι αυτοί που δουλεύουν στην Βουλή και που φωνάζουν για να μην χάσουν όχι τον 13ο και τον 14ο μισθό τους αλλά τον 15ο και... τον 16ο μισθό. Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Νέων” οι περισσότεροι από αυτούς πέρασαν την πόρτα του Κοινοβουλίου με ευκολότερο τρόπο. Αρκούσε να είχε μια καλή “σύσταση” κάποιου από τα κόμματα που μετέχουν στην εθνική αντιπροσωπεία ή προσωπικά προέδρων, αντιπροέδρων, γραμματέων, βουλευτών και γενικά κομματικών στελεχών. Ακόμα και μετά τις περικοπές, οι εργαζόμενοι στην Βουλή κάθονται στην κορυφή του ελληνικού δημοσιοϋπαλληλικού κλάδου.
Για παράδειγμα ο νεοπροσλαμβανόμενος στο Κοινοβούλιο κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, δηλαδή μέχρι την τρίτη τάξη Γυμνασίου (π.χ. Προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει καθαρά 1.900 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο νεοπροσλαμβανόμενος στην ίδια κατηγορία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παίρνει περίπου 1.300 ευρώ μεικτά!
Συνολικά οι 1.340 υπάλληλοι της Βουλής στοιχίζουν ετησίως μετά τις περικοπές 54 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας και όχι μόνο έχει μπει στη τροχιά του ΔΝΤ με τις απαιτήσεις στο ασφαλιστικό, οι υπάλληλοι της Βουλής θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 28,5 χρόνια εργασίας, χωρίς όριο ηλικίας!
Η Βουλή και μετά τις περικοπές, παραμένει μία από τις “οάσεις” στον δημόσιο τομέα. Για παράδειγμα ο πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής που βρίσκει τρόπο να μπει στα γραφεία του κοινοβουλίου, παίρνει με το “καλημέρα” 2.329 ευρώ καθαρά τον μήνα. Μάλιστα πριν τις περικοπές το ετήσιο καθαρό εισόδημα έφτανε τις 35.404 ευρώ ενώ τώρα φτάνει τις 28.000 ευρώ!
Οι ίδιοι ωστόσο οι υπάλληλοι της Βουλής με επιστολή που έστειλαν την προηγούμενη εβδομάδα εξακολουθούσαν να απαιτούν τα λεφτά τους και τους 16 μισθούς λέγοντας πως οι συνθήκες στις οποίες δουλεύουν είναι σκληρές και δύσκολες. Λες και οι υπόλοιποι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι δουλεύουν με τις πιο κατάλληλες...συνθήκες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου