ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Επιβολή έκτακτης εισφοράς και σε ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει η κυβέρνηση με βάση εισοδήματα του 2009







Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης φορολόγησης-εισφοράς και σε ελεύθερους επαγγελματίες με βάση τα εισοδήματα του 2009, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος.Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Εργασίας, το θέμα αυτό τέθηκε επί τάπητος σε κυβερνητική σύσκεψη... που προηγήθηκε της συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.
Αναφερόμενος στο κύμα μαζικής φυγής από το Δημόσιο υπό την απειλή των μέτρων, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι στο σχέδιο νόμου που θα φέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή θα ενταχθεί ρύθμιση που προβλέπει ότι όποιος εργαζόμενος σε Δημόσιο, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, έχει ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης ή το κάνει εντός του 2010, αυτό θεωρείται κατοχυρωμένο.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στο ίδιο σχέδιο νόμου θα ενταχθεί ρύθμιση που θα δίνει το δικαίωμα στους υπαλλήλους που, εν μέσω πανικού, υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από την αρχή του 2010, να μπορούν να την ανακαλέσουν εφόσον εξετάσουν το θέμα με ωριμότερη σκέψη.
Ερωτηθείς για τη σύνδεση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής διευκρίνισε πως το 2020 θα εξεταστεί το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα. Αν αυτό έχει αυξηθεί, για κάθε τρία χρόνια αύξησης του προσδόκιμου, θα προστίθεται στην εργασία ένα τετράμηνο, πρόσθεσε. Μέχρι τότε, το όριο ηλικίας παραμένει στο 65ο έτος, τόνισε ο υπουργός.
Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμη ότι επανεξετάζεται το ποσοστό παρακράτησης από τη σύνταξη που θα κατευθύνεται στον ΛΑΦΚΑ. Παραμένει η απόφαση για επιβολή του σε συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, αλλά με δεδομένη την απόφαση για περικοπή στις συντάξεις, επανεξετάζονται τα ποσοστά 5%, 7% και 9% που είχαν αρχικά ανακοινωθεί.
Για το θέμα των αποζημιώσεων ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι ετέθη από την τρόικα, αλλά και από κάποιους κοινωνικούς εταίρους με αποτέλεσμα η απαίτηση να ισχυροποιηθεί. Η ρύθμιση που προτείνεται η Ελλάδα να προσεγγίσει τον κοινοτικό μέσο όρο, δηλαδή να αυξηθεί το ποσοστό από 2% στο 4%. Επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί η καταβολή της αποζημίωσης να μπορεί να γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις. Ο υπουργός τόνισε ότι θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για το θέμα των αποζημιώσεων και οτι ο ίδιος θα θα ζητήσει να μην μειωθεί το ύψος της αποζημίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου