ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

22 Μαΐου : Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλοτητας


http://medlab.cs.uoi.gr/env/web_lessons/BIOPOIKILOTHTA/image%20bio10.jpg
"Βιοποικιλότητα για την ανάπτυξη και τη μείωση της φτώχειας", είναι το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Βιοποικιλότητας. "Στο φετινό Διεθνές Έτος... Βιοποικιλότητας, ας αναλογιστούμε τις αιτίες της μείωσης της βιοποικιλότητας και ας αναλάβουμε δράση για τον περιορισμό της", αναφέρει στο μήνυμά του, με αφορμή την αυριανή Διεθνή Ημέρα Βιοποικιλότητας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ σημειώνει επίσης τα εξής:"Τα είδη και οι κάτοικοι του πλανήτη, τα αγαθά και οι υπηρεσίες που προσφέρουν, αποτελούν τη βάση του πλούτου μας, της υγείας και της ευημερίας μας. Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις για την προστασία αυτής της κληρονομιάς, η ποικιλομορφία της ζωής στη Γη συνεχίζει να μειώνεται με έναν πρωτοφανή ρυθμό. Η απώλεια της Βιοποικιλότητας φέρνει τα οικολογικά συστήματα σε σημείο πέρα από το οποίο δεν θα είναι πλέον δυνατό να εκπληρώνουν τις ζωτικές τους λειτουργίες.

Αν και όλος ο κόσμος θα πληγεί από τις αρνητικές συνέπειες, θα είναι οι πιο φτωχοί και οι περισσότερο ευάλωτες χώρες που θα πληγούν περισσότερο. 70% των πιο φτωχών στον κόσμο ζουν σε αγροτικές περιοχές και εξαρτώνται άμεσα από την βιοποικιλότητα για την επιβίωση και το εισόδημά τους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο στόχος που τέθηκε από τους ηγέτες του κόσμου το 2002 - ουσιαστική μείωση της απώλειας της βιοποικιλότητας μέχρι το 2010 - ενσωματώθηκε στους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

Αν και η προθεσμία έχει φτάσει η απώλεια των φυσικών μας πόρων συνεχίζεται με γρήγορο ρυθμό. Για να ξαναστρέψουμε την προσοχή μας στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε το 2010 Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας. Αργότερα φέτος, η Συνέλευση θα συγκαλέσει μια ειδική συνάντηση υψηλού επιπέδου, παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στη Σύνοδο για την Βιοποικιλότητα που θα πραγματοποιηθεί στη Ναγκάγια τον Οκτώβριο. Στόχος μας είναι ένα νέο όραμα για την βιοποικιλότητα.

Το νέο αυτό όραμα πρέπει να προωθεί την προστασία και την αειφόρο χρήση της βιοποικιλότητας όπως και τη δίκαιη μοιρασιά αυτών που μας προσφέρει. Το νέο όραμα πρέπει να αναγνωρίσει τις στενές σχέσεις ανάμεσα στο φυσικό κεφάλαιο και τους αναπτυξιακούς μας στόχους, μια σχέση που αντανακλάται στο φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Βιοποικιλότητας "Βιοποικιλότητα για την ανάπτυξη και τη μείωση της φτώχειας."

Στο φετινό Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, ας αναλογιστούμε τις αιτίες της μείωσης της βιοποικιλότητας και ας αναλάβουμε δράση για τον περιορισμό της. Ας διαμορφώσουμε πολιτικές και λογικές που θα μας κάνουν να σκεφτούμε την πραγματική αξία των ειδών και των κατοίκων του πλανήτη. Ας αναγνωρίσουμε ότι η βιοποικιλότητα είναι ζωή. Η δική μας ζωή. Ας δράσουμε τώρα για την προστασία της, πριν είναι πολύ αργά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου