ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Πιο κοντά στη δεύτερη θέση η εθνική με 3-0 επί της Λετονίας

Ρουμελιώτης και Τζούριτς εν δράσει...






Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του Β' ομίλου, έκανε η Εθνική Ελλάδας, επικρατώντας 3-0 της Λετονίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.Το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και παρά την ήττα από τους λετονούς στον πρώτο γύρο, πήρε τη ρεβάνς, πραγματοποιώντας την δεύτερη... νίκη του στη διοργάνωση.

Δείχνοντας ασφαλώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα παιχνίδια στη Λετονία, οι παίκτες του Γκόρντον Μέιφορθ επέβαλαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τον ρυθμό τους και με εμφανή συνοχή στο παιχνίδι τους έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Η πρώτη θέση βέβαια έχει ήδη εξασφαλιστεί από τους φινλανδούς, με δυο νίκες όμως επί της Μ. Βρετανίας το Σάββατο (29/5) και επί της Φινλανδίας, την Κυριακή (30/5) το Εθνικό μας συγκρότημα καταλαμβάνει την δεύτερη θέση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ με μια εκ των Τουρκία, Ιταλία.

Σαν σε προπόνηση κύλησε το πρώτο σετ, με τον αρχηγό, Νίκο Ρουμελιώτη... σε μεγάλα κέφια. Είτε από τη γραμμή του σερβίς είτε κοντά στο φιλέ, ο διαγώνιος του Αρη καθάρισε πολλούς πόντους και έβαλε μπροστά την ομάδα, φτάνοντας το 13-6. Τόσο στην άμυνα, όσο και την επίθεση όμως, όλοι οι παίκτες του Γκόρντον Μέιφορθ πετούσαν φωτιές, με έναν εξαιρετικό Τζούριτς στο μπλοκ, τον Ηλία Λάππα να βγάζει άψογες υποδοχές και τους Σμαραγδή και Φράγκο να τελειώνουν άψογα τις φάσεις. Ετσι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, η γαλανόλευκη έφτασε με περίπατο στην κατάκτηση του πρώτου σετ, με το εμφατικό 25-13.

Πιο μοιρασμένο ήταν το δεύτερο σετ, με τους λετονούς να παίρνουν τα πάνω τους και να παρουσιάζονται ιδιαίτερα ισχυροί στο μπλοκ. Πολλές προσπάθειες των διεθνών μας ανακόπηκαν από το λετονικό μπλοκ, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ραϊμόν Βίλντε να πάρουν το ψυχολογικό αβαντάζ και να μπουν με άλλον αέρα στην διεκδίκηση της νίκης. Με τους γηπεδούχους να δείχνουν υπνωτισμένοι, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, το σκορ κινήθηκε σε κοντινά επίπεδα μέχρι και το τέλος, το οποίο μετατράπηκε σε θρίλερ. Τα τραγικά λάθη όμως των λετονών που από το 24-22 που προηγούνταν, ισοφαρίστηκαν από τους αντιπάλους τους, αλλά και ένα προσωπικό μπλοκ του Τζούριτς, χάρισαν στην Ελλάδα και το δεύτερο σετ, με 29-27.

Με φόρα από το δεύτερο σετ μπήκαν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, όπου με τον Ηλία Λάππα νε ανεβάζει στροφές τόσο στην υποδοχή, όσο και στις επιθέσεις του, πήραν και σε αυτό το σετ προβάδισμα. Από το 16-13 οι διεθνείς μας έφτασαν στο 20-13 και καπου εκεί η κατάκτηση και του τρίτου σετ ήταν εύκολη υπόθεση. Με βελτιωμένο μπλοκ και λιγότερα λάθη στην υποδοχή οι παίκτες του Γκόρντον Μέιφορθ, με τον Πέτρο Πέτρογλου με έξυπνο πλασέ, έγραψαν το τελικό 25-17

Τα σετ:: 25-13, 29-27, 25-17.

ΕΛΛΑΔΑ (Μέιφορθ): Τζούριτς 8π. (3/8, 5 μπλοκ), Προύσαλης 1 (1 μπλοκ), Ρουμελιώτης 20 (2 άσοι, 15/25, 3 μπλοκ), Σμαραγδής 10 (3 άσοι, 6/7, 1 μπλοκ), Λάππας 13 (11/23, 31% υπ., 2 μπλοκ), Φράγκος 5 (1 άσος, 4/16, 73%) / Στεφάνου (λ. – 88% υποδοχή) / Πέτρογλου 1 (1/1 επ.), Παπαδημητρίου (67% υπ.)
ΛΕΤΟΝΙΑ (Βίλντε): Μεντένις 1π. (1/5 επ., 62%), Σέλιτανς 8 (4/10 επ., 4 μπλοκ), Κορζένεβικς 9 (5/11 επ., 4 μπλοκ), Πετρόβς 4 (1 άσος, 1/2, 2 μπλοκ), Σμέντινς 6 (6/12, 68% υπ.), Εγκλεσκαλνς 10 (8/24 επ., 2 μπλοκ), Σταλς (λ. – 67% υποδοχή) / Μπαμπούροβς 4 (3/12, 1 μπλοκ, 45% υπ.), Σάους, Ζαβορότνις, Ιεσέλνιεκς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου