ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα μετά την ανακοίνωση των σκληρών μέτρων - Κλειστό το Δημόσιο για 48 ώρες

http://www.liako.gr/news/images/stories/adedy1412.jpg 



Στη σκιά των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Σαρανταοχτάωρη απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Η αρχή γίνεται σήμερα με 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Τετάρτη... με τη γενική απεργία, στην οποία συμμετέχουν και οι έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε έκτακτη συνεδρίασή της την Κυριακή «και αφού έλαβε υπ' όψη της τη δυναμική που διαμορφώνεται στις Ομοσπονδίες και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Εργαζομένων στο Δημόσιο» αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη, 4 και 5 Μαΐου.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά στα κυβερνητικά μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και αγριότητας που λεηλατούν το εισόδημα, διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη έξω από τη Βουλή στην περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα οικονομικά μέτρα τη συγκεκριμένη μέρα.
Μιλώντας στο in.gr ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ξεκαθαρίζει ότι μόνο μήνυμα φέτος είναι αντίσταση και κάνει λόγο για «εξαιρετικά επώδυνα μέτρα» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και για «κοινωνικό ντάμπινγκ». Ο ίδιος εκτιμά εκτίναξη της ανεργίας άνω του 20% με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες και καλεί σε μαζικούς αγώνες. Δεν θα επιτρέψουμε εξαθλίωση του εργαζόμενου τονίζει.
Κατά τη συνεδρίασή της η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε και προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία για την Τετάρτη 05 Μαΐου, με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί.
Τα αιτήματα – διεκδικήσεις περιλαμβάνουν:
- Την απόκρουση των νεοφιλελευθέρων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
- Την απόρριψη όποιων αντιασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
- Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ, με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις οι μισθοί, τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας.
Μετά την απεργία της 5ης Μαΐου, η εκτελεστική επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά, για να καθορίσει τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ίδια μέρα (5 Μαΐου) αποφάσισε και το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.
Κατεβάζουν ρολά και οι έμποροι
Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα και οι λοιπές επιχειρήσεις από το πρωί της Τετάρτης (και όχι από τις 12.30 το μεσημέρι όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.

Η ΓΣΕΒΕΕ μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για τα οικονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές από το πρωί ως το μεσημέρι (9:00πμ-15:00μμ).
48ωρη από τους δασκάλους
Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου και τετράωρη στάση εργασίας στις 3 Μαΐου προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).
Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της ΔΟΕ, προσανατολίζεται σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση τις ημέρες εισαγωγής και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής και σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα.
Μετά τις 7 Μαΐου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων των δασκάλων, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.
Μαζική συμμετοχή την Πρωτομαγιά
Μαζική, και αυξημένη σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, ήταν η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της φετινής Πρωτομαγιάς.
Η κεντρική πρωτομαγιάτικη εκδήλωση των συνδικάτων έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου με την ευθύνη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και την στήριξη των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τον Λάκη Χαλκιά και το συγκρότημα «Κίτρινα Ποδήλατα».
Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διαδήλωναν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στο Μουσείο συγκεντρώθηκαν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πρωτοβάθμιων σωματείων και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Τμήμα της προσυγκέντρωσης στο Μουσείο βάδισε προς την πλατεία Κλαυθμώνος και αφού ενώθηκε με τους εκεί διαδηλωτές, πραγματοποίησε συλλαλητήριο προς την πλατεία Συντάγματος.
Οι διαδηλώσεις που ακολούθησαν ολοκληρώθηκαν ειρηνικά, αν και υπήρξαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια μετά το τέλος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου