ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Τέλος στις πρόωρες - Πλήρη σύνταξη στα 65 για τους άνδρες, στα 60 για τις γυναίκες, με 40 χρόνια εργασίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIJFLE7AseQYBzuylSNMgmNZIJZYFaRtKGW_WkOOp2K9fRlv1_Ig1Lb-xgKtyaAFX3JvXZH_MaAeQlUdWwSfM_7ryMxi5BZLeYZoNZb0GZE-xkTAMmTvSM6UZSm0y3T6jZVY5EcyoWkFM/s400/%CE%9B%CE%9F%CE%92%CE%95%CE%A1%CE%94%CE%9F%CE%A3.jpg






Σήμερα το απόγευμα θα παρουσιαστεί το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ αμέσως μετά την έγκρισή του θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, πλήρη σύνταξη θα παίρνουν οι άνδρες στα 65, οι γυναίκες στα 60 και εφόσον έχουν εργαστεί 40 χρόνια. Αν κάποιος... θελήσει να βγεί νωρίτερα στη σύνταξη (κάτι που θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο) η σύνταξη που θα πάρει θα είναι εξευτελιστική, καθώς θα εφαρμοστεί περικοπή 6% το χρόνο.

Μιλώντας στο MEGA ο υπουργός εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος διευκρίνισε ότι τη μέγιστη σύνταξη θα παίρνει αυτός που θα μείνει στην εργασία του 40 χρόνια. Οποιος φύγει νωρίτερα, θα πάρει επίσης πλήρη σύνταξη, αλλα σύμφωνα με τα χρόνια εργασίας του και τις εισφορές που έχει πληρώσει. Η σύνταξή του θα υπολογίζεται με βάση συντελεστή ο οποίος θα είναι καθορισμένος ανά 3ετία.

Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία εκτιμούν οτι οι πλήρεις συντάξεις θα μειωθούν κατα 18%.

Σε συνέντευξή του στη "Real News" ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει πως με το νομοσχέδιο θα προβλέπεται ότι στο δώρο των συντάξεων μέχρι 700 ευρώ θα προστίθενται 200 ευρώ, προκειμένου να ανακουφιστούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Από τον Αύγουστο ξεκινά η παρακράτηση έως 9% στις συντάξεις άνω των 1400 ευρώ, ενώ θα μπει πλαφόν ώστε καμία σύνταξη να μην υπερβαίνει τα 2773 ευρώ.

Τα όρια ηλικίας για τις εργαζόμενες μητέρες ανηλίκων στον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθούν από τα 50 στα 55.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την ένταξη στο ΙΚΑ από το 2013 όλων των νεοπροσλαμβανόμενων στο δημόσιο. Θα αυξήθεί το όριο συνταξιοδότησης για τους άνδρες που έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης από 58 σε 60, ενώ θα αυξηθούν σταδιακά από τα 50 στα 55 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τις μητέρες ανηλίκων των ειδικών ταμείων.

Μέχρι το 2018 τα ταμεία θα συγχωνευθούν σε 3. Από εκείνο το έτος και μετά θα εφαρμοστεί πλήρως το νέο σύστημα που θα οδηγεί στη μείωση των μεσαίων και υψηλών συντάξεων από 7% έως 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου