ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η Apple Νο 1 εταιρία τεχνολογίας στον κόσμο...









Η Apple είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρία τεχνολογίας στον κόσμο, η οποία ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την μεγάλη ανταγωνίστριά της Microsoft.Η κεφαλαιοποίηση της Apple Inc διαμορφώθηκε στα 222 δισ. δολ. έναντι 219 δισ. δολ. της Microsoft Corp, σύμφωνα με το BBC...
και τα ξένα πρακτορεία.Η κεφαλαιοποίηση είναι η αξία που αποδίδουν οι επενδυτές σε μια εταιρία και υπολογίζεται με τον πολλαπλασιασμό του αριθμού των μετοχών της επί την τρέχουσα τιμή τους, συνεπώς πρόκειται για ένα μέγεθος που μεταβάλλεται συνεχώς μέσα στον χρόνο.

Η μεγάλη "αναγέννηση" της Apple, που κινδύνευσε να εξαφανιστεί στη δεκαετία του ΄90, αλλά επανήλθε δριμύτερη, αποδίδεται κυρίως στην τεράστια εμπορική επιτυχία του iPod που εμφανίστηκε στην αγορά το 2001.

Οι μετοχές της Αpple αξίζουν σήμερα δέκα φορές περισσότερο σε σχέση με πριν δέκα χρόνια, ενώ αντίστοιχα της Microsoft έχουν χάσει περίπου το 20% της αξίας τους στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Το 1997, η Microsoft είχε ενισχύσει με επένδυση 150 εκατ. δολ. την Apple, η οποία τότε είχε σοβαρά προβλήματα. Την εποχή εκείνη η Microsoft είχε πενταπλάσια χρηματιστηριακή αξία σε σχέση με την Apple.

Η τελευταία φορά που η Apple βρισκόταν πάλι πάνω από την Microsoft, ήταν στο τέλος του 1989 (συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου), σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters Datastream.

Η Microsoft, το λειτουργικό σύστημα της οποίας "τρέχει" στο 90% περίπου των υπολογιστών του πλανήτη, συνεχίζει πάντως να παρουσιάζει μεγαλύτερες πωλήσεις από την Apple. Στο τελευταίο τρίμηνο, η Microsoft είχε έσοδα 14,5 δισ. δολ. έναντι 13,5 δισ. δολ. της Apple.

Η Apple είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία σε χρηματιστηριακή αξία του αμερικανικού δείκτη Standard and Poor's 500, πίσω από τον ενεργειακό κολοσσό Exxon Mobil Corp.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου