ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Με λιγότερους επιτηρητές και εξεταστικά κέντρα οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις







Και τις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν την Παρασκευή, «χτύπησε» η οικονομική κρίση, καθώς μετά τη μείωση των εξεταστικών κέντρων μπαίνει «ψαλίδι» και στον αριθμό των επιτηρητών.Όπως αναφέρει «Το Βήμα», ο υφυπουργός Παιδείας, Γ.Πανάρετος έστειλε τη Δευτέρα στους διευθυντές της Δευτεροβάθμιας... Εκπαίδευσης της χώρας επείγουσα εγκύκλιο με την οποία ζητεί να χρησιμοποιηθούν στα εξεταστικά κέντρα μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται ο αριθμός των επιτηρητών.
«Λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα οι μεγαλύτερες αίθουσες κάθε εξεταστικού κέντρου, προκειμένου να απασχοληθεί ο απολύτως απαραίτητος αριθμός επιτηρητών», αναφέρεται στην εγκύκλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εξεταστικά κέντρα έχουν μειωθεί από 1.240 σε 830 πανελλαδικά, ενώ οι πληρωμές για τις πανελλαδικές εξετάσεις μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρσι. Η μείωση αφορά στη αμοιβές των επιτροπών, τις επιτηρήσεις και τη βαθμολόγηση των γραπτών, καθώς και στις υπερωρίες των Σαββάτων, τη βαθμολόγηση και την επιτήρηση στα εσπερινά σχολεία.

«Καλλικράτης» και σε ΑΕΙ, ΤΕΙ
Εκπαιδευτικό «Καλλικράτη» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με συγχωνεύσεις τμημάτων γειτονικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ για τον εξορθολογισμό της χωροταξικής κατανομής των ιδρυμάτων προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η κ.Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διάλογος με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες για την νέα δομή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα
Την Παρασκευή ξεκινούν για τους εξεταζόμενους των Ημερησίων Γενικών Λυκείων οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικές Θεωρίας που είναι επιλογής για όλες τις κατευθύνσεις.

Οι εξετάσεις για τους μαθητές εσπερινών λυκείων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Β' ομάδας) θα αρχίσουν το Σάββατο 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Μαΐου.

Για τους αποφοίτους της Α' ομάδας των ΕΠΑΛ, αλλά και για μαθήματα ειδικότητας της Β' ομάδας οι εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 25 Μαΐου-9 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου