ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η Ομοσπονδία χάντμπολ καταδικάζει τα επεισόδια και τα «βάζει» με την αστυνομία

Ο χουλιγκανισμός... μεταπήδησε και στο χάντμπολ







Δριμύτατη ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία του χάντμπολ καταδικάζοντας τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη Λαμία, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών. Ωστόσο, αφήνει σαφείς αιχμές κατά της αστυνομίας, καθώς είχε ενημερώσει τις αρχές για τους κινδύνους από την Πέμπτη...
Αναλυτικά:
«Η ΟΧΕ καταδικάζει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο final 4 του κυπέλου Eλλάδος ανδρών χάντμπολ και δηλώνει τα έξης:
1. Εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών και μέτρων ασφαλείας είχε αποστείλει και επιπλέον έγγραφο εφιστώντας την προσοχή των αστυνομικών αρχών (Αρχηγείο Αστυνομίας) καθόσον υπήρχαν πληροφορίες ότι οι διατιθέμενες τοπικές αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούσαν. Την Πέμπτη 27-5-2010 στάλθηκε έγγραφο προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελευθέριο Οικονόμου, στον οποίον τονίζαμε μεταξύ άλλων: "Ευελπιστούμε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που θα διατεθούν θα είναι επαρκείς για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων και ειδικότερα για τον ημιτελικό μεταξύ Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ. όπου θα υπάρξει ταυτόχρονη παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων".

2. Μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην πόλη της Λαμίας, το πρωϊ του Σαββάτου 29-5-2010, όπου υπήρξαν τραυματισμοί οπαδών, αστυνομικών και καταστροφές καταστημάτων και αυτοκίνητων, η ΟΧΕ ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας να γίνει συνάντηση των εμπλεκομένων στην διοργάνωση (ΟΧΕ, Δήμος Λαμιέων, Αστυνομική Διεύθυνση), ώστε να αποφασιστεί εάν είναι εφικτή η διεξαγωγή των αγώνων, διασφαλίζοντας τους από πλευράς μέτρων ασφαλούς διεξαγωγής. Μάλιστα η ΟΧΕ απέστειλε έγγραφο στον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας κ. Αριστείδη Κυριαζόπουλο, το οποίο πρωτοκολλήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση, με το οποίο ζητούσε να μας διαβεβαιώσουν, εγγράφως, εάν διασφαλίζεται μετά τα επεισόδια το πρωϊ στο κέντρο της Λαμίας, η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Σημειώνεται ότι έγγραφη απάντηση δεν λάβαμε από την Αστυνομική Διεύθυνση.

3. Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΟΧΕ, ζήτησε να γίνει συνάντηση των παραπάνω εμπλεκομένων μερών, για την τελική απόφαση διεξαγωγής ή μη διεξαγωγής των αγώνων. Στη 1.30μμ έγινε η συνάντηση στην οποία ο Αστυνομικός Διευθυντής διαβεβαίωσε ότι έχει τις απαραίτητες δυνάμεις και μπορεί να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Για τα παραπάνω συντάχθηκε πρακτικό των εμπλεκομένων μερών το οποίο, υπόγραψαν οι εκπρόσωποι της ΟΧΕ και του Δήμου, αρνουμένου του Αστυνομικού Διευθυντή, παρότι αρχικά είχε συμφωνηθεί να συνηπογράφουν και τα τρία μέρη το συγκεκριμένο πρακτικό. Στο ερώτημα των εκπροσώπων της ΟΧΕ και του Δήμου, για τη μη διεξαγωγή των αγώνων, ο Αστυνομικός Διευθυντής μας απήντησε ότι θα ήταν πιο επικίνδυνο η μη διεξαγωγή των αγώνων διότι δεν θα μπορούσαν να ελεγχούν οι οπαδοί των δυο ομάδων μέσα στην πόλη της Λαμίας, αν αποφασίζονταν κάτι τέτοιο.

Κατόπιν αυτού και αφού υπήρχε η διαβεβαίωση του Αστυνομικού Διευθυντή, ότι επαρκούν οι δυνάμεις για την τήρηση της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων αποφασίστηκε η έναρξη των αγώνων.

Στην διάρκεια της προθέρμανσης των αθλητών άρχισαν τα έκτροπα μεταξύ φιλάθλων (εκτόξευση φωτοβολίδων, βεγγαλικών, καθισμάτων), που διήρκησαν πάνω από μισή ώρα χωρίς να αντιδράσει η Αστυνομία και δεδομένου ότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των αθλητών, προπονητών, διαιτητών, δημοσιογράφων αλλά και των υγιών φιλάθλων, αποφασίστηκε η ματαίωση της διοργάνωσης.

4. Επίσης η ΟΧΕ αποφάσισε να γίνει έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου την Δευτέρα 31-5-2010, μετά από την κοινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παρουσία του ΓΓΑ Κου Μπιτσαξή όπου εκτός των άλλων θα συζητηθεί η πρόταση να μην διεξαχθεί φέτος ο θεσμός του final 4 και να μην απονεμηθεί κύπελλο Ελλάδος σε καμία ομάδα.

5. H ΟΧΕ ήταν πρωτεργάτης επί δεκαετία στην καταπολέμηση της βίας και θα συνεχίσει να το πράττει έστω και αν αυτό σημαίνει ότι τα λεγόμενα μεγάλα σωματεία δεν θα είναι παρόντα στο άθλημα. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι προτιμούμε γήπεδα μισογεμάτα με οικογένειες και παιδιά παρά ασφυκτικά γεμάτα από ορδές στρατευμένων οπαδών που δεν σέβονται τίποτα!.

6. Σε ότι αφορά τα σωματεία και παράγοντες τους που υποθάλπουν και καλύπτουν αυτές τις συμμορίες θα πάρουν σύντομα μια γεύση από τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν από την ΟΧΕ για αυτό το θέμα.

7. Τέλος καταγγέλλουμε την ανυπαρξία μέτρων τάξης και δυνάμεων της ΕΛΑΣ που είναι και η αποκλειστική υπεύθυνη για ότι συνέβη και καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προστατέψει τον Ελληνικό Αθλητισμό από τις οργανωμένες συμμορίες επικαλούμενων "φιλάθλων" και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη επανάληψη τέτοιων φαινομένων».
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου