ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ: «Ευθύνη απέναντι στο εθνικό μέλλον έχουν οι επαγγελματίες πολιτικοί»






Απάντηση στα πολιτικά κόμματα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, μετά την πρόσφατη καυστική αναφορά του, έδωσε το Σάββατο από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. «Το δικό μας 'κόμμα' υπάρχει ήδη»... είπε, ζητώντας από τα πολιτικά κόμματα να «κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει», γιατί διαφορετικά «το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Δική του ευθύνη είναι να υπερβεί τον εαυτό του».

Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε η παριστάμενη Λούκα Κατσέλη, δηλώνοντας ότι «η κατάσταση της οικονομίας σήμερα χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων. Ευθύνες έχουμε όλοι μας».
Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι δεν τίθεται θέμα ίδρυσης κόμματος επιχειρηματιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

«Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν, όσοι ανακυκλώνουν έτσι τους φόβους τους, είναι ότι το δικό μας 'κόμμα' υπάρχει ήδη. Το συναπαρτίζουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στην ανοιχτή κοινωνία της γνώσης και της δράσης, της αξιοσύνης και της άμιλλας. Το 'κόμμα' μας αποτελεί εδώ και χρόνια μια υπαρκτή πραγματικότητα, που στηρίζει την οικονομική πρόοδο και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στη δημοκρατική σταθερότητα».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ευθύνη απέναντι στο εθνικό μέλλον έχουν οι επαγγελματίες πολιτικοί, έχουν οι επαγγελματίες της οικονομίας, έχουν όλοι οι δημιουργικοί πολίτες. Κανείς δεν μπορεί να υπάρξει ερήμην των άλλων».

Ο κ. Δασκαλόπουλος υποστήριξε, επίσης, ότι τα έκτακτα μέτρα, που επιβάλει ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δεν επαρκούν. «Όσοι νομίζουν ότι με το πακέτο βοήθειας ο κίνδυνος ξεπεράστηκε, τρέφουν μία επικίνδυνη αυταπάτη: τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί -και όλοι θα κριθούμε από την κρίση, από το πώς θα συμπεριφερθούμε στη διάρκειά της (...) Η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη με δανεικά μάς τελείωσε» είπε.

Σημείωσε, επίσης, ότι «η έμφαση δεν θα είναι πλέον στις επιδοτήσεις και στην κατανάλωση, αλλά στην παραγωγική οικονομία και στην προστιθέμενη αξία».

«Το ελληνικό εμπόριο» συνέχισε «αντιμετωπίζει ήδη την ύφεση που βιώνουμε όλοι. Δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί σκληρά (...) Στην πρόκληση αυτή, υπάρχουν βέβαια σημαντικά εμπόδια. Το πανταχού παρόν πελατειακό κράτος δύσκολα θα αυτοπεριοριστεί. Αν όμως το κράτος δεν αλλάξει, ο τόπος μας θα βουλιάξει».

Ο κ. Δασκαλόπουλος ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να «κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει», γιατί διαφορετικά «το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Δική του ευθύνη είναι να υπερβεί τον εαυτό του».

Παρέμβαση της Λ.Κατσέλη
Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε η παριστάμενη υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη. «Η κατάσταση της οικονομίας σήμερα χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων. Ευθύνες έχουμε όλοι μας» σημείωσε.

Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τα κόμματα να επιτίθενται στους επιχειρηματίες, οι επιχειρηματίες στους πολιτικούς, οι πολιτικοί στους επιχειρηματίες, οι τρίτοι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και πάει λέγοντας, δημιουργώντας ένα «γαϊτανάκι» ευθυνών. Γι' αυτό, όπως είπε, στην παρούσα φάση χρειάζεται συστράτευση δυνάμεων.

Η κ. Κατσέλη ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα τίθενται σε εφαρμογή τα νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, καθώς διευθετήθηκαν διαδικαστικά προβλήματα που υπήρχαν, ενώ γνωστοποίησε ότι την Τετάρτη θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου περί απλούστευσης των διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου, αλλά και της κυβέρνησης για μια αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου