ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Μια καινούργια ΝΔ δημιουργείται στο Βορρά







Νέα πρόσωπα κάνουν την εμφάνισή τους στη ΝΔ της Βόρειας Ελλάδας μετά τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές. Η ανανέωση στις θέσεις των προέδρων των ΝΟΔΕ θα είναι μεγάλη, ενώ οι σταδιακές αποχωρήσεις φίλων της Ντόρας Μπακογιάννη επίσης αλλάζουν το εσωκομματικό πεδίο στο «γαλάζιο» στρατόπεδο... Παρ' όλα αυτά, οι αποχωρούντες σχεδιάζουν κινήσεις και δηλώνουν το «παρών» στις τοπικές πολιτικές εξελίξεις.

«Μετά το καλοκαίρι, η ΝΔ θα είναι άλλο κόμμα», έλεγε πριν από μερικές ημέρες έμπειρο κομματικό στέλεχος της ΝΔ Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές αναταράξεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Στην αρχή ήταν η διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη και οι βολές της πρώην υπουργού Εξωτερικών για την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά, στη συνέχεια οι πρώτες αποχωρήσεις στελεχών του κλίματος Μπακογιάννη από τη ΝΔ Θεσσαλονίκης, που μόνο σε μία εβδομάδα έφτασαν τις πέντε.

Το σχόλιο του «γαλάζιου» στελέχους αποκτά ιδιαίτερη σημασία και εν όψει των εσωκομματικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου και στις 13 Ιουνίου για την εκλογή των νέων προέδρων των ΝΟΔΕ, των μελών των ΝΟΔΕ και των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών οργανώσεων. Λίγες μόνον ημέρες πριν λήξει η προθεσμία για τους υποψήφιους προέδρους των ΝΟΔΕ που θα εκλεγούν από τη βάση του κόμματος, η ανανέωση των στελεχών που θα αναδειχτούν από τις εκλογές αναμένεται να είναι ριζική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις σε δύο από τις 19 ΝΟΔΕ της Βόρειας Ελλάδας υπάρχει ενδεχόμενο να επανεκλεγούν οι ίδιοι πρόεδροι, καθώς μόνο στη Ροδόπη και το Κιλκίς είναι υποψήφιοι εν ενεργεία πρόεδροι. Στις άλλες νομαρχιακές τα πρόσωπα που διεκδικούν την εκλογή τους είναι στελέχη που δεν είχαν στο παρελθόν αναμειχθεί ξανά στα κομματικά δρώμενα. Η ΝΔ αλλάζει, λοιπόν, και σε επίπεδο μεσαίων στελεχών.

Καθολική ανανέωση

Καθολική ανανέωση αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς ουδείς εκ των τεσσάρων σημερινών προέδρων θα είναι υποψήφιος. Οι τρεις (Μ. Σαμαντζίδης, Μ. Στεργίου και Τ. Δημόπουλος) γιατί έχουν συμπληρώσει ήδη δύο θητείες, ο τέταρτος (Σ. Βενέτης) γιατί επιθυμεί να αναμειχθεί με τα αυτοδιοικητικά. Στον κεντρικό τομέα το θώκο θα διεκδικήσουν οι Τάσος Εμμανουηλίδης και Φώτης Τσιπέλης, στον ανατολικό ο Θόδωρος Μητράκας, ο Ζήσης Ιωακείμοβιτς και ο Γιώργος Παπασουλιώτης, στο δυτικό ο Μίλτος Τασούλης και ο Κώστας Πάντσης, ενώ στη Β' ερίζουν ο Κυριάκος Λαζός και ο Πασχάλης Δουλάμης. Η μάχη της Θεσσαλονίκης θα έχει ενδιαφέρον και σε εσωκομματικό επίπεδο, καθώς θα δείξει ποια τάση του «σαμαρικού» μπλοκ θα κερδίσει πόντους, δεδομένου ότι το στρατόπεδο του σημερινού προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται διασπασμένο.

Στον Εβρο, την προεδρία θα διεκδικήσουν ο Μπάμπης Παναγόπουλος, ο Βαγγέλης Ρούφος και ο Σταύρος Σταυράκογλου, στη Ροδόπη ο εν ενεργεία πρόεδρος Κώστας Ναλμπάντης, στην Ξάνθη η Θεοδοσία Ιακωβίδου και ο Περικλής Καρβουνίδης, στη Δράμα ο Τάσος Αρναουτόπουλος, ο Ηλίας Παρασχιάκος και ο αντινομάρχης, Χρήστος Βασιλειάδης, στην Καβάλα ο Θανάσης Μήττας, ο Παντελής Ηλιάδης και ο Κώστας Ευθυμιάδης, ενώ στις Σέρρες οι υποψήφιοι είναι πάνω από πέντε, μεταξύ των οποίων ο Θόδωρος Καμπούρης, ο Κώστας Στάγκος, ο Θανάσης Μπούργκας, ο Απόστολος Βαγενάς και ο Γιώργος Αβραμίδης. Στη Χαλκιδική τον προεδρικό θώκο θα διεκδικήσουν ο Δημήτρης Τζούφης (αντινομάρχης και κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά), ο Δημήτρης Μήτσου και ο Κώστας Γλύκας, στο Κιλκίς ο Δημήτρης Ιωακειμίδης και ο σημερινός πρόεδρος, Πρόδρομος Πεντζεριτζής, στην Πέλλα ο Νίκος Αργυρός, ενώ στην Ημαθία τη θέση του προέδρου θα διεκδικήσουν ο Γιώργος Μιχαλιάς και ο Σάββας Ακριτίδης. Στην Πιερία υποψήφιοι θα είναι ο Μάκης Γιαλένιος και ο Ηλίας Τάπρας, στην Κοζάνη ο Γιάννης Δακάς και ο Στάθης Κωνσταντινίδης (ανιψιός του πρώην βουλευτή) και στην Καστοριά ο Σωκράτης Λιανός και ο Κίμων Μεταλίδης, ενώ στη Φλώρινα και τα Γρεβενά οι υποψηφιότητες ακόμη κυοφορούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου