ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης ζητά και πάλι το ΚΚΕ








Την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και των αποζημιώσεων επανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα λέγοντας ότι η κίνηση αυτή «δεν γίνεται, προκειμένου να πείσουμε τους εργαζόμενους ότι πρέπει να δεχτούν μείωση μισθών και συντάξεων, δεν γίνεται για τέτοιους υποκριτικούς λόγους, δεν γίνεται για να πείσουμε τους εργαζόμενους να δεχτούν αυτά τα βάρβαρα μέτρα χωρίς να αντιδράσουν». Πρόσθεσε πως...
θέση του κόμματος είναι ότι η συμμετοχή προσώπων στα διάφορα αντιπροσωπευτικά σώματα δεν μπορεί να σχετίζεται με κανένα προνόμιο συγκριτικά με την προηγούμενή τους κατάσταση. «Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρχει οικονομικό όφελος» σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπολογίζεται η βουλευτική θητεία ως ένσημα στον ασφαλιστικό οργανισμό του βουλευτή και να παίρνει τη σύνταξη, όταν πάψει να είναι βουλευτής ή όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία να πάρει τη σύνταξη κανονικά από τον ασφαλιστικό οργανισμό, στον οποίο ανήκε, είτε είναι το ΙΚΑ, είτε οποιοδήποτε ταμείο.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι θεωρεί πρόκληση να παίρνουν χρήματα οι βουλευτές, που «στην πλειοψηφία τους αποφασίζουν στη Βουλή πολιτική λιτότητας, πολιτική βάρβαρων μέτρων».

Επίσης έκανε λόγο για «υποκριτική εκστρατεία», από την οποία το ΚΚΕ διαχωρίζεται πλήρως, που «επιχειρεί να πείσει το λαό να κάνει θυσίες και σαν αντάλλαγμα θα γίνουν ορισμένες αλλαγές βιτρίνας στο πολιτικό σύστημα».

«Παραδείγματος χάριν, κάποιοι να πάνε φυλακή με κύριο στόχο ο λαός να βγάλει το άχτι του και τίποτα άλλο. Θέλουν να κρύψουν την πολιτική που ακολουθείται στο πεδίο της οικονομίας και να θεωρηθεί ότι όλα τα σκάνδαλα, οι βρωμιές κλπ, αφορούν κάποια πρόσωπα. Εμείς, βεβαίως, δεν πρόκειται να στενοχωρηθούμε αν κάποιοι, οι οποίοι πραγματικά βαρύνονται με αδικήματα, πάνε στη φυλακή. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρόκειται να γεμίσει τις τσέπες του λαού με χρήμα, δεν πρόκειται να βοηθήσει το λαό να πληρώνει φτηνή βενζίνη, να πληρώνει τα πλατιά είδη λαϊκής κατανάλωσης χωρίς τον φοβερό ΦΠΑ. Είναι μια υποκριτική εκστρατεία ακριβώς για να μη δει ο λαός την αιτία της κρίσης και να μη σκέφτεται τα ελλείμματα που υπάρχουν στην τσέπη του, αλλά να σκέφτεται κάποια ελλείμματα στα κρατικά ταμεία» τόνισε.

Σχολιάζοντας προτάσεις για μείωση του αριθμού των βουλευτών, τόνισε πως «είτε 400 είναι οι βουλευτές, είτε 100 ή 200, η αντιδραστική πολιτική θα περνάει μέσα από τη Βουλή, από τη στιγμή που ο λαός δεν επιβάλλει ανατροπή του συσχετισμού δύναμης που υπάρχει σήμερα».

Ακόμη τόνισε ότι η αλλαγή της κατάστασης, «έτσι ή αλλιώς θα έρθει έξω από τη Βουλή: Μόνο η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση προς όφελός τους. Και αυτό είναι το κυριότερο. Σε ό,τι μπορούμε μέσα από τη Βουλή, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο -και με αυτή την έννοια καλούμε τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στο σχέδιο νόμου».

Στην πρότασή του το ΚΚΕ υποστηρίζει την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών ή σε άλλες δραστηριότητες του κοινοβουλίου, «δεδομένου ότι η συμμετοχή αυτή δεν συνιστά υπερωριακή απασχόληση, αλλά είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βουλευτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου