ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Τέλος στις ελάχιστες αμοιβές μηχανικών και δικηγόρων βάζει η κυβέρνηση


 




Ανατροπές στους κανόνες άσκησης του επαγγέλματός τους και στις αμοιβές τους, οι οποίες σήμερα καθορίζονται διοικητικά, θα υποστούν ως το τέλος του τρέχοντος έτους οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί, οι ορκωτοί λογιστές και οι φαρμακοποιοί. Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τη συμφωνία...
με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ για την κατάργηση των διοικητικών παρεμβάσεων σε όλα τα επιστημονικά επαγγέλματα, προετοιμάζει το σχετικό σχέδιο νόμου, το οποίο εκτιμά ότι θα έλθει στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με Το Βήμα, το υπουργείο Οικονομικών καλείται να υλοποιήσει όσα έχουν αποφασιστεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, τους γεωγραφικούς περιορισμούς και την απαγόρευση της διαφήμισης (τώρα διαφήμιση γίνεται έμμεσα μόνο από τα site δικηγορικών γραφείων), γεγονός που προκαλεί αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των επαγγελματιών.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει για μία ακόμη φορά την Ελλάδα για την απελευθέρωση των υπηρεσιών διότι, ενώ έχει ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία η σχετική κοινοτική οδηγία (2006/123), δεν έχουν προωθηθεί οι απαραίτητες κανονιστικές ρυθμίσεις για να εφαρμοσθεί ο νόμος.

Το σχέδιο νόμου το οποίο προετοιμάζει η κυβέρνηση θα συμπεριλαμβάνει τα εξής:

* Την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, των γεωγραφικών περιορισμών σχετικά με το πού μπορούν οι δικηγόροι να δρουν στην Ελλάδα και την άρση της απαγόρευσης της διαφήμισης της δραστηριότητάς τους.

* Το άνοιγμα του επαγγέλματος του συμβολαιογράφου με την κατάργηση του κλειστού αριθμού των συμβολαιογραφείων και την είσοδο στη δραστηριότητα και των δικηγόρων.

* Την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών αρχιτεκτόνων, μηχανικών και όλου του τεχνικού κλάδου.

* Την άρση της ελάχιστης υποχρεωτικής αμοιβής των ορκωτών λογιστών.

* Την κατάργηση όλων των περιορισμών στο φαρμακευτικό επάγγελμα σχετικά με τον αριθμό των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους.

Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι μετά την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, οι νέοι δικηγόροι (όσοι ασκούν το επάγγελμα για 5 έτη) δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Από τους 20.000 δικηγόρους της Αθήνας περίπου οι 7.000 είναι νέοι δικηγόροι και κάθε χρόνο εγγράφονται άλλοι 1.200. Επίσης, με την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών δικηγόροι και μηχανικοί εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους ότι θα «εισβάλλουν» συνάδελφοί τους από τις νέες χώρες-μέλη της ΕΕ.

ΦΠΑ 23% οι δικηγόροι

Με ΦΠΑ 23% θα επιβαρύνονται οι αμοιβές των δικηγόρων για κάθε πράξη τους ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας. Ο ΦΠΑ θα επιβάλλεται επί του παρόντος στις ελάχιστες αμοιβές, αλλά μετά την κατάργησή τους θα επιβάλλεται σε κάθε αμοιβή (δελτίο παροχής υπηρεσιών ή τιμολόγιο) που θα κόβουν οι δικηγόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου