ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Τι προβλέπει η ελληνοτουρκική συμφωνία για Τουρισμό-Πολιτισμό








Προώθηση κοινών ταξιδιωτικών πακέτων προς τρίτες χώρες, κυρίως προς την Κίνα προβλέπει, μεταξύ άλλων, η ελληνοτουρκική συμφωνία για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό.Την κοινή διακήρυξη υπέγραψαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος με τον Τούρκο ομόλογό του... Ερτουγκρουλ Γκιουνάι, στο πλαίσιο της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, επ ευκαιρία της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Η Κοινή Διακήρυξη για τον Τουρισμό προβλέπει:
- Την προώθηση κοινών (ελληνοτουρκικών) ταξιδιωτικών πακέτων προς τρίτες χώρες, κυρίως προς την Κίνα. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου κοινό ταξίδι Κινέζων αξιωματούχων από τον χώρο του τουρισμού προς Ελλάδα και Τουρκία.

- Τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού κυρίως μέσω των πολιτιστικών διαδρομών (π.χ. Δρόμου του Κρασιού, Δρόμοι της Ελιάς κ.α..)

- Τη διεξαγωγή του 8ου Ελληνοτουρκικού Φόρουμ για τον Τουρισμό στην Αθήνα, στο τέταρτο τρίμηνο του 2010.

- Ενδυνάμωση της ήδη καλής συνεργασίας του Ελληνικού Οργανισμού Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτορείων (HATTA), με τον Οργανισμό Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (TURSAB).

H Κοινή Διακήρυξη για τον Πολιτισμό προβλέπει:
Στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς τα δυο υπουργεία:

- Θα ανταλλάξουν τεχνογνωσία και εμπειρίες σε θέματα προστασίας, συντήρησης και αναστήλωσης μνημείων, κυρίως δε για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που επηρεάζεται από μεγάλα δημόσια έργα.

- Θα συνεργαστούν για την προστασία της πολιτιστικής ιδιοκτησίας και την αποτροπή παράνομων ανασκαφών και διακίνησης αρχαιοτήτων.

- Θα ενθαρρύνουν τη συνεργασία στον τομέα των ανασκαφών και θα γίνει ανταλλαγή επισκέψεων αρχαιολόγων από τις δυο χώρες.

- Θα οργανώσουν κοινές διασκέψεις για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της παγκόσμιας κοινότητας.

Στον τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού τα δυο υπουργεία:

- Θα ενθαρρύνουν την αμοιβαία διοργάνωση κινηματογραφικών εβδομάδων αφιερωμένων στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

- Θα ενθαρρύνουν την ήδη καλή συνεργασία μεταξύ θεατρικών οργανισμών και την συμμετοχή τους σε φεστιβάλ των δυο χωρών. Θα προωθηθεί η ανταλλαγή μιας θεατρικής παράστασης κάθε δυο χρόνια. Αντίστοιχη πρωτοβουλία θα ληφθεί για τον χορό.

- Θα προωθηθεί η συνεργασία διευθυντών ορχήστρας κάθε χώρας, με μεγάλες Συμφωνικές Ορχήστρες της άλλης χώρας.
- Θα προωθηθεί η περαιτέρω συνεργασία των κρατικών οργανισμών βιβλίου, συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών και θα γίνουν κοινές συσκέψεις και συνεδρίες για την προσέγγιση των μεταφράσεων.

- Θα προωθηθεί η ανταλλαγή εκθέσεων φωτογραφίας και εικαστικών τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου