ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Σιωπή Καραμανλή για τις «ιερές ανταλλαγές» - Σε δύσκολη θέση ο Σαμαράς






Σιγή ιχθύος που προκαλεί ερωτηματικά εξακολουθεί να τηρεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αλλά και η ηγεσία της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι της πρώην διευθύντριας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,.. Σταματίνας Μαντέλη, οι «ιερές ανταλλαγές» με τη Μονή αποτελούσαν κεντρική επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία είχε αποφασιστεί σε ανώτατο επίπεδο, από τους Γιάννη Αγγέλου και Θόδωρο Ρουσόπουλο.
Ενα 24ωρο σχεδόν μετά την κατάθεση της κ. Μαντέλη, η ΝΔ περιορίστηκε σε μια ανακοίνωση του τομέρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Νεράντζη, η οποία καταγγέλλει την ύπαρξη σχεδίου της κυβέρνησης «προς ενοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων».
«Ο καθένας κατανοεί τον λόγο για τον οποίο η κα Μαντέλη, ξαφνικά, άλλαξε τα, μέχρι χθες, λεγόμενά της. Ο κατηγορούμενος δικαιούται ακόμη και να ψεύδεται. Πολύ περισσότερο, αφού πριν από δύο ημέρες -και για προφανείς λόγους- ψηφίστηκε ειδική ρύθμιση, με την οποία ακόμα και κατηγορούμενος μπορεί, καταγγέλλοντας υπουργό, να απαλλαγεί από την ποινή»προσθέτει η ανακοίνωση.
«Αυτή ακριβώς η ρύθμιση αποδεικνύει τις υπόνοιες για ύπαρξη σχεδίου της Κυβέρνησης προς ενοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων. Είχαμε καταγγείλει τον υπουργό κ. Καστανίδη για τη ρύθμιση αυτή και δυστυχώς επαληθευθήκαμε σύντομα. Την ώρα που η κοινωνία βιώνει τις συνέπειες από τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, μάταια το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επωφεληθεί από ισχυρισμούς τύπου Μαντέλη» σημειώνει η ανακοίνωση του κ.Νεράντζη.
Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία επίσημη δήλωση. Την Παρασκευή, η κ. Μαντέλη κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς των «ιερών ανταλλαγών» με τη Μονή Βατοπεδίου τον πρώην υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και το διευθυντή του γραφείου του Κ. Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου. Ως εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων τους η κ. Μαντέλη κατονόμασε τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό. Η κ. Μαντέλη επέρριψε, επίσης, ευθύνες και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Κιλτίδη καθώς και στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη.
Με πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια, το πρώην στέλεχος του υπουργείου Γεωργίας υποστήριξε ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών. Τονίζει ότι χωρίς τις παρεμβάσεις αυτές «δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα, ή δεν θα γινόταν καθόλου».
Ο κ. Καραμανλής, που τους τελευταίους μήνες τηρεί στάση σιωπής παρά τις συνεχείς κατηγορίες για τον τρόπο που κυβέρνησε την χώρα, φαίνεται να επιλέγει και πάλι την ίδια τακτική. Παρ' ότι αυτή τη φορά πρόκειται για συγκεκριμένες κατηγορίες με ποινικές προεκτάσεις οι οποίες αγγίζουν πρόσωπα που αποτέλεσαν τους στενότερους συνεργάτες του, το σπάσιμο της σιωπής θα τον έφερνε απολογούμενο όχι απλώς για τα πεπραγμένα του αλλά για ένα σκάνδαλο, όπως αυτό του Βατοπεδίου. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς διστάζει να ανοίξει τους νεοδημοκρατικούς ασκούς του Αιόλου παίρνοντας αποστάσεις όχι μόνο από στελέχη και πρώην υπουργούς της ΝΔ αλλά και από τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό που τον βοήθησε παρασκηνιακά να πάρει το πηδάλιο του κόμματος.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου