ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

«Ώρες ευθύνης για όλους», τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή με αφορμή την τραγωδία - «Ομοψυχία και ψυχραιμία» ζητά ο Αντώνης Σαμαράς







Σε φορτισμένο κλίμα, μετά τη τραγωδία με τρεις νεκρούς στο υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής. Έκανε λόγο για «άδικο θάνατο τριών συμπολιτών μας», τον οποίο απέδωσε στην «ανεξέλεγκτη βία» και την «πολιτική ανευθυνότητα».Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ...είναι «ώρα ευθύνης για όλους, για την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος και της κοινωνικής συνοχής». Απηύθυνε, δε, νέα πρόσκληση για συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Ζούμε σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα. Έχουμε παλέψει για το δικαίωμα να ζούμε σε μια δημοκρατική Ελλάδα. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στη διαδήλωση, αλλά όχι στη βία, που οδήγησε στη δολοφονία συμπολιτών μας. Αλλο διαμαρτυρία και άλλο δολοφονία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε: «Θα σταθούμε στο πλευρό αυτών που έχασαν τους ανθρώπους τους. Τρεις οικογένειες ζουν το δράμα τους, χωρίς λόγο. Κανένας δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και της χώρας».
Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση συμμερίζεται τα αισθήματα των πολιτών, συμπάσχει με κάθε συνταξιούχο που βλέπει να περικόπτεται η σύνταξή τους και με κάθε εργαζόμενο να περικόπτεται ο μισθός του, αλλά στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί ένα μέλλον που πιθανώς να μην υπήρχε εάν δεν λαμβάνονταν αυτές οι αποφάσεις.


«Ναι» στο Συμβούλιο Αρχηγών ζητά ο Αντώνης Σαμαράς



Αποδεχόμενος την πρόταση του πρωθυπουργού για συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε ομοψυχία και ψυχραιμία. «Ακραία στοιχεία τρομοκρατούν και δολοφονούν το λαό. Είμαστε εδώ για να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας» τόνισε.

«Η ΝΔ έχει αγωνιστεί για τον τόπο και τη Δημοκρατία, αλλά και τις ελπίδες του λαού. Θα πρωταγωνιστήσουμε στη μάχη για την εθνική ενότητα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ζούμε κρίσιμες στιγμές, τόνισε ο κ. Σαμαράς, εκφράζοντας συντριβή και οδύνη για τα αθώα θύματα του φανατισμού και της τυφλής βίας.

«Είμαστε όλοι εδώ για να εκφράσουμε τη βούληση για διασφάλιση της Δημοκρατίας που εκφράζεται με κανόνες και λειτουργεί με θεσμούς. Πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ενότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι ως σύστημα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας θα πρέπει από κοινού να «σηκώσουμε το ανάστημά μας και να διακηρύξουμε ότι μπορεί να υπάρχει χώρος για διαφωνίες και διαμαρτυρίες, αλλά όχι για βία».

«Εμείς είμαστε», σημείωσε, «εγγυητές της ομαλότητας, η χώρα έχει περάσει χειρότερα, πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, σημειώνοντας ότι γίνεται για λόγους σύμπνοιας και σφυρηλάτησης της εθνικής ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου