ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ρήγμα στη Ν.Δ.-Στον πάγο οι σχέσεις Καραμανλή-Σαμαρά







Στέλεχος της ΝΔ λέει στο NewsIt πως αμφιβάλλει αν ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμίζουν τις επανειλημμένες δηλώσεις Σαμαρά (μετά από συνάντηση με τον Α. Τσίπρα, συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία),  ότι θα επανεξεταστεί από την αρμόδια... επιτροπή ακόμη και η υποψηφιότητα Καραμανλή -οι οποίες ερμηνεύτηκαν ως σαφείς προσπάθειες του προέδρου της ΝΔ να πάρει αποστάσεις από τον πρώην πρωθυπουργό- και οι δύο πλευρές σταθμίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αυτήν την ώρα οι δυο άνδρες δεν φαίνονται έτοιμοι να προχωρήσουν σε ρήξη. Ο μεν κ. Σαμαράς βλέποντας την κακή εξέλιξη της οικονομίας και τις δημοσκοπήσεις που χρεώνουν μεγάλη ευθύνη στον προκάτοχό του, αισθάνεται αναγκασμένος να αποστασιοποιείται όλο και περισσότερο. Αλλά για το επόμενο ορατό διάστημα δεν σκοπεύει να κάνει κάτι παραπάνω.

Ο δε Κ. Καραμανλής απομονωμένος στη Ραφήνα και απολύτως αποστασιοποιημένος από την πολιτική πραγματικότητα του τόπου, βλέπει την υστεροφημία του να πλήττεται ανεπανόρθωτα και όπως λένε πληροφορίες του NewsIt εξετάζει το ενδεχόμενο- επιτέλους- να μιλήσει.

Αυτό θα γίνει είτε με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα είτε με ομιλία του σε κάποια κομματική εκδήλωση ή στο συνέδριο. Θα επιχειρήσει να υπερασπίσει την πολιτική του αλλά δεν θα ζητήσει στήριξη από τον Αντώνη Σαμαρά. Έτσι, για το επόμενο ορατό διάστημα ο κ. Καραμανλής θα γίνεται όλο και πιο ξένος για τη ΝΔ, αλλά θα παραμένει εντός αυτής.

Αυτό που θα διευκόλυνε πολύ τις εξελίξεις θα ήταν μία απόφαση του ίδιου του κ. Καραμανλή να εγκαταλείψει την πολιτική. Κάτι που για την ώρα δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο.

Πάντως, εκτός από τον κ. Σαμαρά όλο και περισσότερα στελέχη της ΝΔ παίρνουν αποστάσεις ή ασκούν κριτική στον πρώην πρωθυπουργό, κάνοντας το κλίμα για εκείνον ακόμα βαρύτερο, ενώ η κριτική που ασκείται από την ΕΕ και το ΔΝΤ στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, επιβαρύνει το κλίμα και του στερεί επιχειρήματα.

Στέλεχος της ΝΔ, από αυτά που χαρακτηρίζονται "ιστορικά", μιλώντας στο NewsIt εκτίμησε ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος με τη NΔ στις επόμενες εκλογές.

Γκρίνια από άλλα στελέχη
Ο Α. Σαμαράς πάντως σε νέα του συνέντευξη στην “Ελευθεροτυπία” έδειξε πως το ζήτημα της ρήξης με τη Ντόρα Μπακογιάννη δεν έληξε με τη διαγραφή της.

Όσο μάλιστα η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής με δηλώσεις της (στο ράδιο Κρήτη) αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο σε ότι έχει να κάνει με τη δημιουργία νέου κόμματος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχίζει να χαρακτηρίζει την επιλογή της να ψηφίσει “ναι” στα μέτρα της Κυβέρνηση ως συνυπευθυνότητα η οποία “θα την ακολουθεί μέχρι τέλους”.

Κάποιοι ερμηνεύουν την κίνηση αυτή ως μήνυμα προς εκείνους οι οποίοι μέσα στο κόμμα συντάσσονται με τη “γραμμή” Μπακογιάννη.

Την ώρα ωστόσο που πολλοί στη βάση αναρωτιούνται ποιοι και πόσοι θα ακολουθήσουν τη Ν. Μπακογιάννη εάν και εφόσον προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος ανοίγουν νέα μέτωπα και με άλλα στελέχη.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος εμφανίζεται χολωμένος από τις συνεχείς αναφορές του Α. Σαμαρά σε βαρίδια και ανθρώπους που με τη συμπεριφορά τους πρόσβαλαν και κατηγορεί (εμμέσως, χωρίς να κατονομάζει) τον πρόεδρο, λέγοντας πως για τη σημερινή εικόνα του κόμματος δεν έχουν ευθύνη τα στελέχη που στο παρελθόν είχαν λάβει υπουργικούς θώκους.
Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για “ψυχροπολεμικό” κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών, καθώς ο κ. Σπηλιωτόπουλος βρέθηκε εκτός θέσεων ευθύνης στο κόμμα απ' την περίοδο που ανέλαβε τα ινία της Ν.Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου