ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Φλώρινα: Τροχαίο ατύχημα με αρκούδα...






Η άφιξη της άνοιξης και το ξύπνημα των αρκούδων από το χειμέριο ύπνο, ξαναθέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο.Μία μεγαλόσωμη αρκούδα, προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα στην παλιά εθνική οδό Φλώρινας- Κοζάνης, κοντά στη διασταύρωση για το ΔΔ Βεύης.Το σημείο του ατυχήματος, βρίσκεται στην περιοχή, που ενώνει τις... ανατολικές παρυφές του ορεινού όγκου του Βιτσίου με τις δυτικές παρυφές του ορεινού τόξου του Βόρα και θεωρείται σημαντικό πέρασμα για τις αρκούδες της περιοχής.
Η αρκούδα η οποία χτυπήθηκε από το διερχόμενο όχημα, ευτυχώς όχι θανατηφόρα, απομακρύνθηκε γρήγορα από το οδόστρωμα.

Το ζευγάρι το οποίο επέβαινε στο όχημα, αν και σοκαρισμένο είναι καλά στην υγεία του, ενώ το όχημα έπαθε αρκετές ζημιές.

Η μεγαλόσωμη αρκούδα, εντοπίστηκε από νοσοκόμο - κτηνίατρο, σε δασική περιοχή και σε απόσταση 600-700 μέτρων, από το σημείο του ατυχήματος, με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου.

Όλα δείχνουν ότι το ζώο παρέμεινε στο σημείο αυτό για όλη τη νύχτα, προκειμένου να αναλάβει δυνάμεις από τον τραυματισμό.

Μόλις η αρκούδα αντιλήφθηκε την ανθρώπινη παρουσία απομακρύνθηκε τρομαγμένη.

Η μακροσκοπική παρατήρηση του ζώου, έδειξε να μην υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για την υγεία του, ωστόσο η πιθανότητα εσωτερικής αιμορραγίας δεν μπόρεσε φυσικά να αποκλειστεί, λόγω της έλλειψης δυνατότητας λεπτομερούς εξέτασης του ζώου.

Τις επόμενες ημέρες η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Καλλιστώς, θα εξερευνήσει και πάλι την περιοχή κοντά στο σημείο του ατυχήματος, για το ενδεχόμενο η αρκούδα να μην κατάφερε να επιβιώσει.

Το 2009 μετρήσαμε 10 τροχαία περιστατικά με θύματα αρκούδες, ενώ για το 2010 είναι το τρίτο περιστατικό που συμβαίνει (ευτυχώς μόνο ένα θανατηφόρο),ενώ στο συγκεκριμένο σημείο είναι το έβδομο περιστατικό που σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου