ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ορατό από το Διάστημα το μεγαλύτερο φράγμα καστόρων του κόσμου







Ολόκληρες γενιές ακούραστων τρωκτικών πιστεύεται ότι εργάστηκαν για το μεγαλύτερο φράγμα καστόρων του κόσμου, μια κατασκευή μήκους 850 μέτρων στην Αλμπέρτα του Καναδά, ορατή ακόμα και από το διάστημα. Το φράγμα και η τεχνητή λίμνη που εκτείνεται πίσω του εντοπίστηκαν σε δορυφορικές...
εικόνες της NASA και του Google Earth στο απάτητο νότιο όριο του Εθνικού Πάρκου Γουντ Μπάφαλο της βόρειας Αλμπέρτας.
«Αρκετές γενιές καστόρων δούλεψαν στο φράγμα, το οποίο ακόμα μεγαλώνει» δήλωσε στο AFP o ερευνητής οικολογίας Τζιν Τι, ο οποίος ανακάλυψε το φράγμα σχεδόν κατά τύχη στη διάρκεια μελέτης για την κλιματική αλλαγή στον Καναδά.
Οι κάστορες, που φαίνεται να ανακάμπτουν στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, εκτιμάται ότι ξεκίνησαν τις εργασίες στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Η κατασκευή έγινε αντιληπτή το 2007 από τους υπεύθυνους του πάρκου, οι οποίοι το φωτογράφισαν πέρυσι από τον αέρα χωρίς όμως να συνειδητοποιήσουν ότι ήταν το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ.
Τα φράγματα των καστόρων του Καναδά συνήθως έχουν μήκος από 10 έως 10 μέτρα και σε σπάνιες μόνο περιπτώσεις φτάνουν τα 500 μέτρα.
Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ του μεγαλύτερου φράγματος καστόρων στον κόσμο κατείχε μια κατασκευή μήκους 652 μέτρων που βρίσκεται στην πολιτεία της Μοντάνα στις ΗΠΑ.
Το φράγμα του Γουντ Μπάφαλο, τόσο παλιό ώστε οι κομμένοι κορμοί να έχουν γεμίσει βρύα και φυτά, πιθανότατα θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Σύμφωνα με τον ερευνητή που το ανακάλυψε, οι κάστορες χτίζουν δύο νέα φράγματα στις άκρες του παλιού. Σε περίπου μια δεκαετία, οι τρεις επιμέρους κατασκευές θα έχουν ενωθεί σε ένα ενιαίο φράγμα μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου