ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

«Ράμπο» της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν τις προμήθειες των νοσοκομείων - Ελεγχος και για μεγάλες οφειλές


 





Ελέγχους σε έγγραφα και παραστατικά που αφορούν προμήθειες νοσοκομείων διεξάγουν τα τελευταία 24ωρα άνδρες του τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφαλείας Αττικής, ενώ ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις από στελέχη των ιδρυμάτων.Τα στοιχεία που θα προκύψουν αναμένεται να σταλούν... τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με το Βήμα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση ευρημάτων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Ένας από τους πρώτους στόχους του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μόλις ανέλαβε τις αρμοδιότητες του οικονομικού εγκλήματος ήταν η ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιήσει σαρωτικούς ελέγχους στα νοσοκομεία τα οποία έχουν χρέη περίπου 6 δισ. ευρώ προς προμηθευτές οι οποίοι πουλούν τα προϊόντα τους σε τιμές από 50% ως 500% υψηλότερα απ' ό,τι ισχύει για τα ίδια υλικά στην ελεύθερη αγορά ή στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Να σημειωθεί πως ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε οι έλεγχοι να πραγματοποιηθούν από την υπό σύσταση υπηρεσία η οποία θα ασχολείται με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Η υπηρεσία θα είχε έδρα τον 13ο όροφο του Μεγάρου της ΓΑΔΑ όπου σήμερα εδρεύουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ως τα τέλη Μαΐου αυτά θα μεταφέρονταν σε νέο κτίριο, όμως όταν προέκυψε η ανάγκη ερευνών για τον «Επαναστατικό Αγώνα» η μετακόμιση μετατέθηκε για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ως τότε δόθηκε εντολή να αρχίσουν έφοδοι στα νοσοκομεία από τους άνδρες της Ασφαλείας Αττικής.

Έλεγχος για μεγάλες οφειλές

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι προχωρά σε έλεγχο πολλών Ελλήνων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ή μεγαλοφειλετών, δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα, που ανέκυψε με τις οφειλές του Τόλη Βοσκόπουλου.

    Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός, η διαδικασία αυτή «δεν ξεκίνησε χθες, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και προφανώς συνεχίζεται ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης».
    Σημείωσε πως «οι κινήσεις μας είναι πάντα πολύ προσεκτικές με απόλυτη προσήλωση στο να επαναφέρουμε με σαφέστατο τρόπο το αίσθημα δικαίου για τον κόσμο, αλλά και με σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας και χωρίς να στοχοποιήσουμε ανθρώπους για οποιονδήποτε λόγο».

    Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι «προσπαθούμε να κάνουμε ένα φορολογικό σύστημα, πιο δίκαιο, ώστε να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις, δυσλειτουργίες και δυστοκίες ετών, κάποιες από τις οποίες είδαμε και στη συγκεκριμένη υπόθεση».

    Πολιτική ευθύνη στον υπουργό Οικονομικών για την υπόθεση με τον Τόλη Βοσκόπουλο, καταλογίζει ο τομεάρχης της ΝΔ Θ Καράογλου με δήλωσή του.

    Ο κ.Καράογλου που, όπως αναφέρει, έχει καταθέσει σχετική ερώτηση, υπογραμμίζει ότι επί 7 και πλέον μήνες δεν κινήθηκε καμία διαδικασία σε βάρος του κ. Βοσκόπουλου και κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι δεν κίνησε καμία διαδικασία.

    «Το σημαντικότερο ερώτημα που παραμένει είναι τι έκανε για το συγκεκριμένο θέμα το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών και ο αρμόδιος Υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου. Γιατί, για 7½ μήνες, δεν κινήθηκε καμία διαδικασία σε βάρος του μεγαλοοφειλέτη του Ελληνικού Δημοσίου, όταν ο αρμόδιος Υπουργός διαπομπεύει φοροδιαφυγάδες, ακόμη και για πολύ μικρές οφειλές ή φορολογικές παραβάσεις; Η μη ανάληψη προσωπικών πολιτικών ευθυνών από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και η προσπάθεια μετακύλισης των προσωπικών του ευθυνών, για μια ακόμα φορά, σε βάρος υπαλλήλων του Υπουργείου, με τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, τον αφήνει, άλλη μία φορά, έκθετο στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Μήπως, τελικά, ο πρωθυπουργός της χώρας, πρέπει να διατάξει τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος των υπεύθυνων Υπουργών του;», διερωτάται ο κ.Καράογλου.
    Το παράδειγμα των επωνύμων, ιδίως αυτές τις ώρες, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, τονίζει το γραφείο τύπου του Λα.Ο.Σ. σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την παραίτηση της κ. Άντζελας Γκερέκου από την θέση του υφυπουργού Πολιτισμού.
    «Την στιγμή που ο κ. Βοσκόπουλος είχε φορολογική οφειλή τέτοιου ποσού, έπρεπε να την είχε τακτοποιήσει έγκαιρα ώστε να μην εκθέσει την σύζυγο-πολιτικό» τονίζει ο Λα.Ο.Σ. και προσθέτει ότι και η πρώην υπουργός θα έπρεπε να είχε φροντίσει έγκαιρα για αυτό το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου