ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αλλεπάλληλες συναντήσεις του Βουλευτή Γρεβενών Θανάση Χαντάβα







Αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς και Βουλευτές είχε το τελευταίο διήμερο ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, με την ιδιότητα του ως Εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Ενέργειας, ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια του Νομοσχεδίου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των... Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Την Τετάρτη 12/5 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Εισηγητών και Αναπληρωτών Εισηγητών των Κ.Τ.Ε. Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βουλή, όπου συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΠΑ.ΣΕ.ΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και συζητήθηκαν οι διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τους αγρότες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Χαντάβας, ο Αναπληρωτής Εισηγητής Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Σερρών κ Μιχάλης Τζελέπης, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και κ. Καραμίχας συναντήθηκαν με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη και έθεσαν υπόψη της Υπουργού τα παρακάτω:

Πρώτον, να υπάρχει δίκαιη κατανομή του πλούτου που παράγεται από την πράσινη ενέργεια και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες να έχουν προτεραιότητα στις αιτήσεις που θα κατατεθούν εντός τριμήνου από την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Δεύτερον, οι βουλευτές ζήτησαν να υπάρξει η δυνατότητα συλλογικής υποβολής αιτήσεων σε συνεταιριστική βάση ώστε να δοθεί η δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής αγροτών στην κατανομή του πλούτου.

Τρίτον, ζήτησαν το παραγόμενο ρεύμα από την συνεταιριστική επένδυση να έχει αυξημένη τιμή σε σχέση με τις άλλες επενδύσεις.

Τέταρτον, οι βουλευτές ζήτησαν και επέμεναν να οριστεί ποσοστό 25% του συνολικού εθνικού ποσοστού φωτοβολταϊκών για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Η κα Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα και να απαντήσει αύριο κατά την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου