ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ερχεται νέα επίθεση προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων






Μετά τους γιατρούς του Κολωνακίου στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες οι οποίοι δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα ενω ταυτόχρονα είναι ιδιοκτήτες ακινήτων μεγάλης αντικειμενικής αξίας. Σύμφωνα ...με το ΒΗΜΑ, για πρώτη φορά η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, θα προχωρήσει σε σύγκριση των εισοδημάτων που έχουν δηλώσει στην εφορία 40 κατηγορίες επαγγελματιών με τα ακίνητα που εμφανίζουν στο έντυπο Ε9.

Πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν οτι ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Δ. Σπινέλλης έχει ήδη ξεκινήσει να αντιπαραβάλλει τα στοιχεία φορολογικών δηλώσεων ανα επαγγελματική ομάδα, με την αξία των ακινήτων που έχουν αντιστοίχως δηλωθεί. Αυτό ουσιαστικά θα οδηγήσει το υπουργείο Οικονομικών διαπιστώσει ποιοί κλάδοι φοροδιαφεύγουν περισσότερο. Δηλαδή, με αυτή τη διασταύρωση το Υπουργείο Οικονομικών θα καταλήξει στις επαγγελματικές ομάδες (π.χ. συμβολαιογράφους, γιατρούς, δικηγόρους κλπ) που δηλώνουν λιγότερα σε σχέση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, αλλά η περιουσιακή τους κατάσταση είναι υψηλότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Μόλις βρεθούν οι "πρωταθλήτριες" επαγγελματικές ομάδες που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αποκλίσεις εισοδημάτων- ακίνητης περιουσίας, τότε το υπουργείο θα προχωρήσει πλέον σε προσωποποίηση των περιπτώσεων, δηλαδή θα γίνει πιο ενδελεχής έλεγχος. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει οτι ενδεχομένως κάποιοι που μπορεί όντως να φοροδιαφεύγουν, να γλιτώσουν προσωρινά τον έλεγχο, γιατί ο επαγγελματικός του κλάδος δεν εμφανίζει σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ εισοδημάτων- ακινήτων. Αυτό όμως -όπως λένε απο το υπουργείο οικονομικών- θα είναι προσωρινό, γιατί αφού ολοκληρωθεούν οι έλεγχοι στους κλάδους που είναι στο "κόκκινο", οι διασταυρώσεις θα επεκταθούν και σε επίπεδο φορολογουμένων για τους υπόλοιπους κλάδους.

Ερχεται αύξηση των αντικειμενικών αξιών
Το υπουργείο οικονομικών προσβλέποντας σε πρόσθετα έσοδα 700 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία ετοιμάζει νέα χαράτσια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Σε μνημόνιο που εξετάζεται βρίσκεται η αύξηση αντικειμενικών αξιών σε όλη την επικράτεια, με τις νέες τιμές να ανακοινώνονται ακόμη στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 όπως αποκαλύπτει στέλεχος του υπουργείου στην Ελευθεροτυπία της Κυριακής. Τα συνολικά 700 εκατομμύρια, οι πολίτες θα τα χρεωθούν σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου και θα αποφέρει 500 εκ. και η δεύτερη ως το τέλος Οκτωβρίου τυο 2012 και θα δώσει ακόμη 200 εκ.

Τί θα γίνει με τα αυθαίρετα
Στην εναγώνια προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα, έρχεται ρύθμιση παρόμοια με εκείνη για τους ημιυπαίθριους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωτο Θέμα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καλέσει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να πληρώσουν αναδρομικά τα πολεοδομικά πρόστιμα μιας εξαετίας ή να κατεδαφίσουν οι ίδιοι το σπίτι τους, που έχτισαν παράνομα την περίοδο 1983- 2003.
Ταυτόχρονα σχεδιάζεται επιδρομή και στα "τελευταίας γενιάς" αυθαίρετα, τα οποία απειλούνται με πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το καθένα. Το υπουργείο οικονομικών σκοπεύει να εισπράξει τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης τα οποία ποτέ μέχρι τώρα δεν κατέβαλαν οι περίπου 150.000 ιδιοκτήτες που τα "δήλωσαν" μόνοι τους στη ΔΕΗ για να πάρουν ρεύμα το 2004 με βάση το νόμο της Β. Παπανδρέου. Οι ποινές που θα επιβληθούν ξεπερνούν ακόμα και το κόστος κατασκευής του ακινήτου ενω αν βρίσκονται σε δάσος ή δίπλα σε θάλασσα τα πρόστιμα θα είναι διπλάσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου