ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης γιά την Ελλάδα






Oι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 16 χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ που θα συνεδριάσουν σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες αναμένεται να δώσουν την τελευταία τους επιβεβαίωση ότι ο μηχανισμός οικονομικής αρωγής προς την Ελλάδα θα ενεργοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και ότι συνεπώς δεν... τίθεται θέμα αδυναμίας εξυπηρέτησης του δανείου ύψους 9 δισ. ευρώ που οφείλει η Ελλάδα να εξοφλήσει στις 19 Μαΐου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την εκταμίευση των δανείων προς την Ελλάδα δεν έχουν απολύτως ολοκληρωθεί σε όλες τις εμπλεκόμενες στον δανεισμό χώρες.

Η σημερινή έκτακτη σύνοδος πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο επειδή τη ζήτησε η γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ, επιδιώκοντας επί της ουσίας να αποσπάσει από την Ελλάδα, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, τη δέσμευσή της ότι το πρόγραμμα που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ θα τηρηθεί απαρέγκλιτα και ότι αν απαιτηθεί, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των στόχων του. Κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, με βάση τα σχέδιά του, τα οποία έχουν ήδη διαρρεύσει.

Ωστόσο η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται σε μια οικονομική συγκυρία όπου τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από τις χώρες της ευρωζώνης, όπως άλλωστε και οι φωνές κατά της γερμανικής πολιτικής στην «ελληνική κρίση», συνεπεία της οποίας τα μεν επιτόκια δανεισμού χωρών όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και η Ιταλία πήραν την ανηφόρα, οι δε τιμές του ευρώ και των μετοχών την κατηφόρα. Η νευρικότητα των αγορών και οι φόβοι τους ότι σταδιακώς η ελληνική κρίση θα εξαπλωθεί όχι μόνο στη Νότια Ευρώπη αλλά και στην Ιρλανδία και στη Βρετανία εντείνονται διαρκώς, με τη γερμανική πλευρά να επιμένει ότι η υιοθέτηση από τις χώρες αυτές μέτρων αναλόγων προς αυτά που έλαβε η Ελλάδα επείγει. Και αυτό διότι, όπως αναμφιβόλως έδειξε στην ελληνική κρίση, το Βερολίνο δεν είναι διατεθειμένο στην παρούσα φάση να συναινέσει στη δημιουργία ενός κοινοτικού μηχανισμού αρωγής προς τις χώρες με μεγάλα χρέη.

Η γερμανική ακαμψία έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη, όχι όμως από τις κυβερνήσεις των χωρών του ευρώ που γνωρίζουν ότι δεν έχουν κανένα μέσον να πιέσουν τη γερμανική πλευρά «να βάλει το χέρι στην τσέπη». Ωστόσο σημαίνουσες ευρωπαϊκές προσωπικότητες όπως οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κκ. Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν και Ζακ Ντελόρ καθώς και ο επίτροπος για τα οικονομικά κατά την περίοδο της δημιουργίας του ευρώ κ. Υβ Τιμπό ντε Σιλγκί ένωσαν τις τελευταίες ημέρες τις φωνές τους με τους επικριτές της πολιτικής Μέρκελ καταλογίζοντάς της ότι ως «πυρομανής πυροσβέστης» άφησε τη φωτιά που άναψε στην Ελλάδα να φουντώσει και τον κίνδυνο να γίνει στο σύνολό της ζώνη του ευρώ παρανάλωμα να θεριέψει.

1 σχόλιο:

  1. ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΜΑ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΡΗ
    ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΛΗΜΑΤΙΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή