ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μετά τη απαλλακτική από το ΠΑΣΟΚ, η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, έφτασε... στον Έβρο - ( Τα "κάγγελα" δεν είναι για μας)...







Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή στα πλαίσια της συμμετοχής της στο κυβερνητικό κλιμάκιο τους Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών στη Βέννα Ροδόπης και στο Φυλάκιο Έβρου, παρουσία των Νομαρχών κ. Γιαννακίδη και κ. Ζαμπουνίδη, αντίστοιχα, καθώς και τοπικών... παραγόντων της περιοχής.  
Η Υφυπουργός  ενημερώθηκε από τον υποστράτηγο  της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ρίζο και από τους νομάρχες για την  κατάσταση που επικρατεί στα  κέντρα παραμονής, καθώς και για  τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, ενώ συνομίλησε με αρκετούς από αυτούς, οι οποίοι της εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  
 
  Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το θέμα των κέντρων αυτών και  του τρόπου οργάνωσής τους στο  παρελθόν έχει πληγώσει τη χώρα μας, καθώς οι εικόνες από τις ανθρώπινες υπάρξεις που στοιβάζονταν στους χώρους αυτούς  αμαύρωναν την αξιοπιστία της χώρας μας και έθεταν θέμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόκειται για «αποθήκες ψυχών» δήλωσε η Υφυπουργός, γι’ αυτό βούλησή μας είναι σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς να αλλάξει η κατάσταση αυτή.  
Ειδικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών, ως αρμόδιο  διάθεσης πιστώσεων για την λειτουργία των χώρων αυτών, αναλαμβάνει  πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και την σωστή λειτουργία τους. Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται σε δύο άξονες: α) Στον εξορθολογισμό των δαπανών για την φιλοξενία, σίτιση και περίθαλψη των παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών μέσω της δημιουργίας ενός ενιαίου κανονισμού λειτουργίας, καθώς και β) στη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής επιτροπής σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο της σύστασης και λειτουργίας των κέντρων αυτών. Στόχος μας είναι οι αλλοδαποί που εισέρχονται χωρίς νόμιμες διατυπώσεις στη χώρα μας να διέρχονται από τα κέντρα αυτά και να τους παρέχονται οι πρώτες υπηρεσίες υποδοχής (υγειονομικές, νομικές κ.α.) πάντα με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια  και προσωπικότητα.  
Επιπλέον  η Υφυπουργός τόνισε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε είναι σημαντικό να «εξαντλήσουμε τις όποιες δυνατότητες εξεύρεσης πόρων για τη λειτουργία των κέντρων  αυτών, μέσω των Ευρωπαϊκών Ταμείων που αφορούν τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες. Η Ελλάδα χρειάζεται την στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της ώστε να υπάρξει μία συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η διόγκωση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης». 
Τέλος η  υφυπουργός ενημερώθηκε για τις  αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις  που δέχεται η χώρα μας στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, καθώς υφίσταται μετατόπιση του κύματος των μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα στα χερσαία με την Τουρκία, την πραγματική απροθυμία της τελευταίας να συνεργαστεί αποτελεσματικά για την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών και για τις επιχειρήσεις φύλαξης μέσω του ευρωπαϊκού οργανισμού επιχειρησιακής συνεργασίας Frontex.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου