ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ- Γράφει η Άννα Νανοπούλου









Η χώρα μας στενάζει κάτω από μια βαθιά οικονομική ύφεση , καθώς και κάτω από την κρίση του πολιτικού μας συστήματος συνολικά. Οι συμπολίτες μας έμφοβοι και ανασφαλείς γίνονται καθημερινά θεατές ενός δράματος που κανείς δεν γνωρίζει πότε τελειώνει και περιχαρακώνονται στην... σφαίρα του ιδιωτικού που έπαψε να είναι μικρή και αδιάφορη πολιτικά και γίνεται μεγάλη και εκρηκτική, γιατί η επιβίωση δεν είναι πλέον αυτονόητη για πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μας.
Παρ όλα αυτά είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι αυτή η μεγάλη κρίση, που δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά ταυτόχρονα πολιτική, θεσμική και αξιακή όλου αυτού του μεταπολιτευτικού οικοδομήματος που με διακομματική ευθύνη έφερε την χώρα μας στην παρακμή, μπορεί με μεγάλη και εργώδη προσπάθεια να μετατραπεί σε ευκαιρία.
Στην Ελλάδα δεν αρμόζει η διαφορά , στην Ελλάδα του πολιτισμού, της ιστορίας, των αρχών και των αξιών δεν αρμόζει ο εξευτελισμός, που οι σύγχρονοι πολιτικοί της με το πελατειακό νοσηρό σύστημα, επεφύλαξαν.
Είμαι δηλαδή από τους αισιόδοξους που πιστεύω ότι με εργώδη προσπάθεια καταβάλλοντας όλοι το είναι μας στην κοινή μάχη εξόδου από την κρίση να αλλάξουμε κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, να αναποδογυρίσουμε τα πρότυπα , να ξαναδημιουργήσουμε μια χώρα που πορεύεται δύσκολα αλλά με απαρέγκλιτες αρχές, αξίες, ιδανικά, δουλεύοντας και όχι αερολογώντας. Με άλλα λόγια την κρίση πρέπει να την δούμε σαν ευκαιρία ανατροπών και εξυγίανσης σε όλα τα επίπεδα.
Σ αυτό το τοπίο έρχεται σήμερα ο Καλλικράτης και το χωροταξικό του. Δηλώνω ότι υποδέχομαι κατ αρχάς με ικανοποίηση την επίσημη αναγγελία του μεγάλου Δήμου Κοζάνης. Ενός Δήμου με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Ενός Δήμου πρωτεύοντα και πρωταγωνιστή στις εξελίξεις στην Βόρεια Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο Δήμος μας όπως συγκροτείται τα έχει όλα. Είναι Δήμος με στοιχεία αναπτυξιακά (παραλίμνια περιοχή) , ιστορικά (Ελίμεια και Αιανή), ενεργειακός (Ελλήσποντος και Υψηλάντης). Η ιστορική Κοζάνη μας αποκτά τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξή της. Μπορεί πλέον να αποτελέσει βάσιμα τουριστικό πόλο έλξης στην Δυτική Μακεδονία.
Ενώνουμε δυνάμεις με τους Δήμους που καλωσορίζουμε και φεύγουμε μπροστά. Θεωρώ ότι είναι ο Δήμος που μπορεί να κάνει την διαφορά σε όλη την Δυτική Μακεδονία , δεδομένου ότι πλέον θα του ανήκει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Τοπικού Πόρου και έτσι θα μπορεί να ενισχύσει το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ του, να λύσει το πρόβλημα του νοσοκομείου, της ΒΙΠΕ, της Παραειγνάτιας αξιοποίησης και όλες τις χρονίζουσες και εισέτι άλυτες διεκδικήσεις.
Ο μεγαλύτερος ΟΤΑ της νέας Περιφέρειας θα δώσει τον τόνο και την αύρα της αποκεντρωμένης ανάπτυξης.
Εμείς βλέπουμε τους συνενούμενους και καταργούμενους Δήμους με ισοτιμία , συναλληλία και πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει πλέον εμείς και εσείς , είμαστε όλοι ένα και πρώτη στόχευση πρέπει να αποτελέσει η ενδοδημοτική ισορροπία.
Οι Δήμοι πλέον έχουν αυξημένες αρμοδιότητες υγείας, παιδείας και πρόνοιας και πρέπει η Πολιτεία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει έμπρακτα το εγχείρημα.
Παρά την δύσκολη συγκυρία είμαι θετική στην μεγάλη πρόκληση μιας πιο δυνατής , πιο αποτελεσματικής , λιγώτερο κοστοβόρας και περισσότερο αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης.
Στο νέο τοπίο οφείλουμε να κριθούμε όλοι και κύρια πάνω στο μεγάλο πολιτικό διακύβευμα.
«Συνέπεια έργων και λόγων», αξιοπιστία, προσφορά ή ευκαιρία για μια από τα ίδια;
Πιστεύω ακόμη ότι η κυβέρνηση στην παρούσα φάση παραβίασε τα αντικειμενικά κριτήρια που η αυτοδιοίκηση έθεσε και θα πρέπει να διορθώσει άστοχες και μικροκομματικές κινήσεις που άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου