ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Επικοινωνιακό παιγνίδι της κυβέρνησης με τα μέτρα - "Διαρρέει" τώρα ότι κατάφερε να διασώσει τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα και ένα μέρος τους για το δημόσιο...






Σε ένα απαράδεκτο επικοινωνιακό παιγνίδι έχει προχωρήσει η κυβέρνηση το τελευταίο 48ωρο. Ενώ τα μέτρα έχουν "κλειδώσει" από χθες και κορυφαίος υπουργός είπε στους δημοσιογράφους έξω από το μέγαρο Μαξίμου ότι "τα πράγματα είναι άσχημα και για τον ιδιωτικό τομέα", σήμερα κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη και...
μάλλον σώζει τα δώρα για τον ιδιωτικό τομέα, άλλα με διαφορετική μορφή, ίσως με τη μορφή πρίμ παραγωγικότητας.

Ταυτόχρονα, ως προς τις περικοπές στο δημόσιο, λέγεται ότι ίσως να μην υπάρξει πλήρης περικοπή των δώρων αλλά ενσωμάτωση ενός μέρος τους στους 12 μισθούς.

Η κυβέρνηση όπως φαίνεται προετοίμασε την κοινή γνώμη για... καταστροφή, ώστε να φανεί εκ των υστέρων... γενναιόδωρη.

Σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, οριστικοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες και συντάσσεται το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα τα επώδυνα μέτρα.

Στις 11:00 αύριο το πρωί και μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα ξεκινήσει στις 09.30, ο υπουργός οικονομικών θα ανακοινώσει το πακέτο των μέτρων.


Τα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι:

1) Το όριο των απολύσεων από το 2% πάει στο 4%
2) Μειώνονται οι αποζημιώσεις
3) Καταργείται η διαιτησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις
4) Θα αυξηθεί το ΛΑΦΚΑ, το οποίο για τις υψηλές συντάξεις θα φτάσει το 15%

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% θα επιφέρει μεταξύ άλλων εκτόξευση της τιμής της βενζίνης η οποία θα συμπαρασύρει όλη τη γραμμή παραγωγής, άρα θα μετακυληθεί σε όλα τα προϊόντα.

Το Eurogroup που θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι στις Βρυξέλλες και στο οποίο θα παρίσταται ο Γ. Παπακωνσταντίνου, θα κάνει αποδεκτό το αίτημα της Ελλάδας και θα ανάψει το “πράσινο φως' για την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Η τελική συμφωνία θα γίνει από τους αρχηγούς των κρατών στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 7 και 8 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Τη Δευτέρα θα συγκληθεί και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αυτό ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στο κ. Παπούλια που του ζητούσε να συγκαλέσει το συμβούλιο. Τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός ο πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Τα μέτρα θα επικυρωθούν από την Ελληνική Βουλή πιθανότατα την Τετάρτη.

Δεδομένη θεωρείται η καταψήφιση των μέτρων από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ υιοθετεί ακραίες θέσεις, όπως φάνηκε από την στάση του με το κρουαζιερόπλοιο "Ζενίθ" αλλά από την δήλωση Μαϊλη ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με το Σύνταγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του ζητά δημοψήφισμα ή ακόμη και νέες εκλογές ενώ ερώτημα παραμένει τί θα κάνει η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου