ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η Ελλάδα στην εποχή του βίαιου μοντερνισμού...

«Ο Μεσσίας θα έρθει μόνο όταν δεν θα χρειάζεται πια»
Φραντς Κάφκα
Fight_Club_000000








Χαρμολύπες. Τι στιγμή που η χώρα κερδίζει τη μάχη πάνω στην τελευταία εναπομείνασα «κόκκινη γραμμή», δηλαδή την πτώχευση, ο λαός (από τις λαϊκές αγορές και τα προποτζίδικα, μέχρι τα γραφεία των πολυεθνικών μεταξύ αλλεπάλληλων meetings) έρχεται αντιμέτωπος με την πικρή πραγματικότητα που ο ίδιος υπέθαλπε εδώ και ...δεκαετίες: το τέλος του παραδοσιακού Ελληνικού τρόπου ζωής.

Το όνειρο του καθενός (μας) να γίνει ο Έλληνας Big Lebowski, ο περίφημος Dude της ταινίας των αδελφών Cohen, μπαίνει σε μια μηχανή κιμά που απάνω γράφει «βίαιος μοντερνισμός». Τη στιγμή που κυβερνήσεις και 390 ιδιωτικές τράπεζες από όλο τον κόσμο στρέφουν 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα για να μας διασώσουν (ίσως και τους εαυτούς τους, βέβαια), εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να αποχαιρετίσουμε «αυτονόητα προνόμια» δεκαετιών. Και ξέρετε γιατί; Γιατί μας πήραν χαμπάρι!

Ενδεικτικά θα παραθέσω μερικές περικοπές από άρθρα ξένων εφημερίδων, που εστιάζουν στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει 580 εργασιακές κατηγορίες που συγκαταλέγονται στα «βαρέα και ανθυγιεινά» και προσφέρουν πλήρη σύνταξη στα 50 ή τα 55.
«Η Βάσια είναι μόνο 28 ετών, αλλά ως κομμώτρια στην Αθήνα, γνωρίζει καλά ότι υπό τον ισχύοντα νόμο, που θεωρεί την εργασία της ως επικίνδυνη για την υγεία της, έχει το δικαίωμα να πάρει πλήρη σύνταξη στα 50 της χρόνια.
"Χρησιμοποιώ εκατοντάδες διαφορετικά χημικά κάθε μέρα – αμμωνία, βαφές, ότι θες. Νομίζεις ότι δεν έχει ρίσκο αυτό;"
«Η Ελλάδα ως αποτέλεσμα σφοδρών πιέσεων από τα συνδικάτα σε ασθενείς κυβερνήσεις έχει υποσχεθεί πρόωρη σύνταξη σε περίπου 700.00 εργαζομένους της, ή περίπου 14% του εργατικού της δυναμικού, με μέσο όρο την ηλικία των 61 ετών».
«Η νομοθεσία περιλαμβάνει επικίνδυνα επαγγέλματα όπως οι ανθρακωρύχοι και οι ναρκαλιευτές. Εντούτοις, περιλαμβάνει, επίσης, παρουσιαστές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, οι οποίοι φέρονται να βρίσκονται σε κίνδυνο από βακτηρίδια στα μικρόφωνά τους, και μουσικούς που παίζουν πνευστά μουσικά όργανα, οι οποίοι ανέχονται παλινδρόμηση γαστρικών υγρών καθώς φυσούν και ξεφυσούν».
Και τώρα, βέβαια, τα συνδικάτα που κέρδισαν αυτές και άλλες παραχωρήσεις θυμούνται να εναντιωθούν στην καταστρατήγηση άλλων πολύ λογικών δικαιωμάτων, τα οποία μας αποχαιρετούν λόγω της ύπαρξης των παραπάνω ακροτήτων.
Να σημειώσουμε εδώ ότι σύμφωνα με μια έρευνα του Ινστιτούτου Cato στην Ουάσινγκτον αν η Ελλάδα κάνει τον ρεαλιστικό ισολογισμό των συνταξιοδοτικών της υποχρεώσεων, τότε το πραγματικό χρέος της κυβέρνησης θα φτάνει στο αστρονομικό ποσοστό του 857% του ΑΕΠ!!!
Δεν είναι τυχαίο ότι ο sui generis μεγαλοεπενδυτής και γκουρού των αναδυόμενων αγορών, Μαρκ Μόμπιους δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι καλό θα είναι να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε, καθώς «οι 'Έλληνες...δεν θέλουν να πληρώσουν φόρους διότι η κυβέρνηση δεν τους παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Η διαφθορά βασιλεύει και οι δημόσιου υπάλληλοι κοιμούνται στις δουλειές τους».
Έχοντας την ευκαιρία να έχω συναντήσει προσωπικά δύο φορές τον κ. Μόμπιους, τη μία μάλιστα έχοντας συζήτηση μιας ώρας μαζί του, μπορώ να σας πω ότι είναι μεγάλος γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, με μακρά επενδυτική (έστω και αφανή) παρουσία στην εγχώρια αγορά. Και είναι απολύτως φυσικό με αυτά που έχει δει να έχει σχηματίσει την παραπάνω γνώμη. Άλλωστε, δεν είναι πια ο μόνος!

Γράφει ο Αρμαγεδδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου