ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ή ψηφίζουμε ή οδηγούμαστε σε χρεοκοπία, είπε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή






Εκρηκτική είναι η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της προηγούμενη κυβέρνησης για τα «εγκλήματα» που οδήγησαν την οικονομία σε κατάρρευση. Προανήγγειλε ότι θα σταλούν στον εισαγγελέα υποθέσεις... κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και έθεσε το δίλημμα «ή ψηφίζουμε ή καταδικάζουμε τη χώρα σε χρεοκοπία».

Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός σχολίασε την αρνητική θέση της ΝΔ απέναντι στο νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα λέγοντας: «Ανεύθυνοι ως κυβέρνηση, ανεύθυνοι ως αντιπολίτευση. Λιποτακτήσατε ως κυβέρνηση, λιποτακτείτε ως αντιπολίτευση».

«Δεν με ενδιαφέρει εάν αυτή θα είναι η μοναδική μου θητεία ως πρωθυπουργός της χώρας» είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι μοναδικός στόχος του είναι η σωτηρία της χώρας.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλες τις πλευρές, είτε συμφωνούν είτε όχι με τα κυβερνητικά μέτρα, να απομονώσουν τη βία, λέγοντας ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα μας βγάλουν από την επιτήρηση, αντιθέτως θα μας ρίξουν σε βαθύτερη ύφεση.

Πρόσθεσε ότι συμμερίζεται την οργή που νιώθει ο πολίτης για την οικονομική κατάσταση και συμπάσχει, όταν μάλιστα καθημερινά αναδύονται παραδείγματα ανευθυνότητας και αντίληψης πλιάτσικου της προηγούμενης κυβέρνησης σε διάφορα υπουργεία. Εν συνεχεία, ανέφερε ως παράδειγμα έξοδα ύψους 28.000 ευρώ από υπουργό της ΝΔ για κουρτίνες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε βουλευτές της ΝΔ, που διαμαρτυρήθηκαν, είπε ότι όλες αυτές οι υποθέσεις θα πάνε στον εισαγγελέα και πρόσθεσε: «Δεν ντρέπεστε; Πληρώνει ο ελληνικός λαός και εσείς γελάτε;».

Είπε ακόμη ότι αυτή η αντίληψη διαπερνούσε όλα τα υπουργεία, ότι υπήρχε η γενική αντίληψη πως «όλα είναι ανεκτά». «Έτσι κατέρρευσε η οικονομία» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Ή ψηφίζουμε ή καταδικάζουμε την Ελλάδα σε χρεοκοπία» είπε ακολούθως ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως ο ίδιος προσωπικά και το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Αυτό που αντικρύσαμε μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου δεν έχει προηγούμενο. Ήταν έγκλημα» ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι το 2004, που ήταν ολυμπιακή χρονιά, η χώρα είχε προϋπολογισμό 80 δισ. ευρώ, ενώ το 2009 ο προϋπολογισμός έφτασε τα 120 δισ. ευρώ.
Είπε ακόμη ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργήθηκε ένα δεύτερο Δημόσιο: διορίστηκαν 60.000 νέοι υπάλληλοι, προσελήφθησαν 100.000 νέοι συμβασιούχοι, ενώ 50.000 έφτασαν οι εργαζόμενοι σε stage. «Να που πήγαν τα λεφτά» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου