ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Συναντήσεις του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα και ερώτηση για ένταξη έργων...









Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Κυβέρνησης κ. Δημήτρη Στεφάνου είχε χθες Τρίτη,  ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, με τον οποίο συζήτησαν τα κριτήρια συνενώσεων των Δήμων στα πλαίσια του Προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»...
Στη συνέχεια ο κ. Χαντάβας συμμετείχε μαζί με τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας, σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο την Αγροτική Ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.

Την ίδια ημέρα ο κ. Χαντάβας κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων την παρακάτω ερώτηση:
ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: Ένταξη Έργων Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Γρεβενών

Κυρία Υπουργέ,
Είναι γνωστό ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν διατίθενται κοινοτικοί πόροι στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για έργα αγροτικής ανάπτυξης επειδή η εν λόγω περιφέρεια συγκαταλέγεται μαζί με την Αττική, την Στερεά Ελλάδα, το Νότιο Αιγαίο και την Κεντρική Μακεδονία στις πέντε Περιφέρειες που έχουν υψηλό κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) μεγαλύτερο του 75% του μέσου κοινοτικού όρου.

Η Δυτική Μακεδονία εμφανίζει υψηλό ΑΕΠ λόγω του οικονομικού προϊόντος που παράγεται από τις μεγάλες μονάδες της ΔΕΗ που είναι εγκατεστημένες στο Ν. Κοζάνης και στο Ν. Φλώρινας.

Ο Ν. Γρεβενών, έχει κατά κεφαλήν ΑΕΠ από τα μικρότερα στην ελληνική επικράτεια και ουδόλως επηρεάζεται από το οικονομικό προϊόν που παράγουν οι Μονάδες της ΔΕΗ της Δυτικής Μακεδονίας. Μόνη ελπίδα για την αγροτική οικονομία του Νομού είναι η ένταξη έργων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε:
1. Ποια έργα περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και στο ΟΠΑΧ για το Ν. Γρεβενών.
2. Παρακαλείστε να καταθέσετε στη Βουλή τις μελέτες που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και τους Δήμους και τις Κοινότητες του Ν. Γρεβενών για έργα αγροτικής ανάπτυξης. (Γεωφράγματα, αρδευτικά έργα κτλ)

Ο Ερωτών Βουλευτής

Θανάσης Χαντάβας

ΥΓ ΑΕΤΟΣ: Δεν μας είπατε κ.Βουλευτή, ποιά είναι τελικά αυτά τα κριτήρια συνενώσεων των Δήμων που συζητήσατε... 
Αλλάξτε την πρόταση του κ.Ραγκούση για 2 ή 3 δήμους και δείτε την πρόταση του κ.Νομάρχη.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΕΤΕ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΠΕΣ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ...
    ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΑΝΤΑΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΛΕΓΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ. ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ... ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ GERAKI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή