ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Με αέριο δηλητηριάζουν (;) οι Ταλιμπάν μαθήτριες στο Αφγανιστάν


 





Δεκάδες μαθήτριες στο Αφγανιστάν έχουν διακομιστεί τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο πιθανότατα μετά από επιθέσεις με δηλητηριώδη αέρια στα σχολεία τους. Ο τοπικός Τύπος κατηγορεί για τις επιθέσεις τους Ταλιμπάν. Έρευνα για τα περιστατικά που πληθαίνουν ανησυχητικά διεξάγει η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν... Η αφγανική προεδρία διέταξε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας ώστε να συλληφθούν εκείνοι που «εμπλέκονται στο δηλητηριασμό των μαθητριών».

Τριάντα κορίτσια και ένας καθηγητής στη βόρεια πόλη Κουντούζ, καθώς και έξι μαθήτριες στην Καμπούλ διακομίστηκαν την Τρίτη στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης (ζάλη, λιποθυμίες, εμετούς). Έχουν προηγηθεί τρία ανάλογα περιστατικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι Ταλιμπάν έχουν θεωρηθεί υπεύθυνοι από τον τοπικό Τύπο, αν και ακόμη δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Ένα από τα κορίτσια που ασθένησαν στην Κουντούζ δήλωσε στην αστυνομία ότι είδε έναν άνδρα με μαύρα ρούχα, με καλυμμένη τη μύτη και το στόμα του, να πετά ένα μπουκάλι κοντά στο σχολείο της.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, Στέφαν ντε Μιστούρα, δήλωσε ότι τα αίτια της ασθένειας δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.
«Η έρευνα δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συμπεράσματα για τη φύση ή την προέλευση αυτών των περιστατικών» ανέφερε.

Οι Ταλιμπάν είχαν απαγορεύσει την εκπαίδευση για τα κορίτσια όταν κυβέρνησαν το Αφγανιστάν από το 1996 έως το 2001. Σε πολλές περιοχές όπου η παρουσία τους είναι ακόμη ισχυρή τα σχολεία για κορίτσια παραμένουν κλειστά, καθηγητές έχουν δεχθεί απειλές και κάποια κορίτσια έχουν δεχθεί επιθέσεις με οξύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου