ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Το ΨΗΦΙΣΜΑ της απεργιακής συγκέντρωσης του Π.Α.ΜΕ. στα Γρεβενά







Εμείς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχο-λούμενοι, οι μετανάστες, οι αγρότες, οι νέοι και οι συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην Πλατεία Λαχαναγοράς Γρεβενών στην απεργιακή συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού ΜΕτώπου εναντιωνόμαστε στα... νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην ισοπέδωση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Αντιπαλεύουμε κάθε πολιτική που μειώνει μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις και αυξάνει τους έμμεσους φόρους στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης απογειώνοντας τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Δηλώνουμε έτοιμοι να διεκδικήσουμε μαζικά τα αιτήματα που αντιστοιχούν στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, ώστε να βάλουμε γερές βάσεις για να ανταποκριθούμε στην αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, που κλιμακώνουν την επίθεση στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Καταδικάζουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης που έχουν βάλει στο στόχαστρο το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων με τη στήριξη και συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, την ανοχή του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και όσων πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε., της ελεύθερης αγοράς και του κεφαλαίου, καθώς και την ανοχή των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε σε συσπείρωση τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να οργανώσουμε την πάλη μας για να μην φορτωθούμε στις πλάτες μας την οικονομική κρίση. Να βάλουμε φρένο στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και των εργασιακών σχέσεων, στην παραπέρα μείωση μισθών και συντάξεων. Να διεκδικήσουμε λύσεις στα αυξημένα προβλήματά μας με βάση τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μα, με το ενωτικό και προωθημένο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

* Να πάρουν πίσω τα μέτρα. Καμία μείωση σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις.
* Γενναίες αυξήσεις μισθών και συντάξεων. 1.400 ευρώ ο εθνικός μισθός, 1.120 ευρώ η σύνταξη και το επίδομα ανεργίας.
* Να μην περάσει το ασφαλιστικό. Δραστική μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για άνδρες και 55 για γυναίκες, στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
* Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Παιδείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς.
* Άμεση μείωση τιμών σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
* Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%. Να καταργηθούν τα προνόμιά του.

Οι συμμετέχοντες στην απεργιακή συγκέντρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου