ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων προωθεί το ΥΠΕΣ






Πακέτο αλλαγών στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας.Μεταξύ άλλων προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για ορισμένα αδικήματα και ταχύτερες διαδικασίες για την έκδοση των αποφάσεων.Ήδη, όπως υπενθυμίζουν... Τα Νέα του Σαββάτου, το πρώτο βήμα έγινε με τον νέο νόμο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο.
«Αποκλείσαμε τη δυνατότητα να γίνει κάποιος διευθυντής εάν έχει υποπέσει σε παραπτώματα που επισύρουν οριστική παύση» σημειώνει ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.
Μέχρι πρόσφατα, ύστερα από 5 χρόνια η ποινή δεν λαμβανόταν υπόψη και ο κάθε επίορκος υπάλληλος μπορούσε να γίνει ακόμη και γενικός διευθυντής υπουργείου.Προς αυτήν την κατεύθυνση, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες σκέψεις να αυστηροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο των ποινών.
Παράλληλα, θα τεθούν συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια εντός των οποίων θα πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις από τα πειθαρχικά συμβούλια. Ανάλογοι χρονικοί περιορισμοί θα προβλεφθούν και όταν οι υποθέσεις φτάσουν στα δικαστήρια.Ενα άλλο βήμα που σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών είναι η αναδιάρθρωση της συγκρότησης και λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων.
Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή στη σύνθεση των συμβουλίων, καθώς εκτιμάται πως η συμμετοχή σε αυτά δημοσίων υπαλλήλων οδηγεί σε επιεικείς αποφάσεις για τους συναδέλφους τους.Οι αλλαγές θα προωθηθούν ύστερα από συνεννόηση και με την ΑΔΕΔΥ. «Στόχος είναι να αναδειχθούν οι άξιοι υπάλληλοι, που τους παίρνουν στον λαιμό τους οι επίορκοι» υπογραμμίζει ο κ. Ραγκούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου