ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Καταρρέει σήμερα το ευρώ !









Μεγάλη πτώση στο ΧΑ Ο Γενικός Δείκτης κατρακύλησε κατά 3,41% στις 1.658 μονάδες με αξία συναλλαγών στα 113,33 εκατ. ευρώ.
Στα τάρταρα και το ευρώ
Στο χαμηλότερο σημείο της από το Νοέμβριο του 2008... διαμορφώθηκε σήμερα η ισοτιμία του ευρώ διαμορφούμενη σε 1,2380 δολ.ΗΠΑ, υπό το βάρος των ανησυχιών που τρέφει η διεθνής επενδυτική κοινότητα για την οικονομική και δημοσιονομική υγεία της Ευρωζώνης και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στις 18.30 ώρα Ελλάδος, το ευρώ "βούτηξε" έως και την ισοτιμία των 1,2380 δολ.ΗΠΑ, πιο κάτω και από τις 21 Νοεμβρίου του 2008, καθώς οι αγορές εκτιμούν ότι τα προβλήματα του χρέους της Ευρωζώνης θα επιβραδύνουν την ανάκαμψη της Ευρωζώνης και την νομισματική Ένωση,

Αντιμέτωπος με τις ανησυχίες των αγορών, ο Πώλ Βόλκερ, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα επί οικονομικών θεμάτων, σημείωσε στη διάρκεια διάσκεψης στο Λονδίνο, ότι η ελληνική κρίση μπορεί να οδηγήσει στην αποσύνθεση της ευρωζώνης, εάν η οικονομική της διακυβέρνηση δεν αλλάξει.

Νωρίτερα είδαμε το ευρώ, να έχει συναλλαγές 0,3% ψηλότερα έναντι του δολαρίου στα 1,2570, αφου βρεθηκε ξανα στα χαμηλά επίπεδα 14-μηνών . Το ευρώ ήταν διαπραγμάτευσιμο στο 1,2512 δολάρια, και χτύπησε το χαμηλό σημειο των 1,2503 δολαρίων στις αρχές των συναλλαγών.

Σύμφωνα μετο Γαλλικό Πρακτορείο, «οι απώλειες για το ευρώ επιταχύνθηκαν μετά την ανακοίνωση για την έκρηξη της βόμβας έξω από τις φυλακές του Κορυδαλού, στην Αθήνα».

Το πρακτορείο Μπλούμπεργκ εκτιμά από την πλευρά του ότι η συνεχιζόμενη για τέταρτη εβδομάδα υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου οφείλεται στην ανησυχία που επικρατεί στις αγορές για το ενδεχόμενο οι υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης , στην προσπάθειά τους να λάβουν μέτρα μείωσης του χρέους, να υπονομεύσουν την ανάπτυξή τους.

«Οι αιτίες της κρίσης χρέους στην Ευρώπη δεν έχουν ακόμη επιλυθεί» λέει ο αναλυτής Γιον Νιχέι της εταιρίας Tokai Tokyo Securities Co,στο Τόκιο. «Οι πολίτες έχουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του πακέτου αντιμετώπισης του χρέους» πρόσθεσε.

Το ευρώ έχει υποχωρήσει κατά 1,7% αυτή την εβδομάδα,παρά το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης του ενιαίου νομίσματος .Από την αρχή του χρόνου έχει χάσει το 8,5% της αξίας του,σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ, ενώ το δολάριο έχει ενισχυθεί κατά 6% και το γεν κατά 6,4%.

Με μεγάλη ευκολία ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κάτω από τις 1.700 μονάδες αφού η προσφορά τίτλων είναι πολύ μεγαλύτερη από τη ζήτηση αν και αυτό που ανησυχεί και σήμερα τους αναλυτές είναι ο χαμηλός τζίρος.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΜΕΧΑ ζήτησε από τον πρόεδρο του ΧΑ κ. Σπ. Καπράλο να μειωθεί το ωράριο των συναλλαγών κατά 2 ώρες αφού τζίροι της τάξης των 150 εκατ. ευρώ σε μια συνεδρίαση 7 ωρών είναι πολυ μικροί και η αγορά «κρεμάει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου