ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Βρετανία: Νίκη χωρίς αυτοδυναμία...

http://img.youtube.com/vi/J-LFR2ya1h8/0.jpg




 Το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας, οι Τόρις, απέσπασε τελικά 306 έδρες (ποσοστό 36,1%) μετά τη διεξαγωγή των γενικών εκλογών στη Βρετανία, αριθμός όμως που δεν τους εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία (χρειάζονται 326 έδρες). Σύμφωνα με... τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, δεύτερο έρχεται το κόμμα των Εργατικών με 258 έδρες (ποσοστό 29%) και τέλος οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες που κατέλαβαν 57 έδρες (ποσοστό 23%).
Ο ηγέτης των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να προτείνει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες μια "ευρεία, ανοιχτή και συνολική" συμφωνία καταμερισμού της εξουσίας.
"Θέλω να κάνω μια ευρεία, ανοιχτή και συνολική πρόταση στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Θέλω να εργαστούμε από κοινού για να επιλύσουμε τα σημαντικά και επιτακτικά προβλήματα της χώρας μας", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο.
Ο Κάμερον υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη ρύθμιση του υψηλού ελλείμματος της Βρετανίας και για να καθησυχαστούν οι αγορές και σημείωσε ότι με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες υπάρχουν πολλές κοινές θέσεις και ότι διαβλέπει τις βάσεις για τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης.
Ο ηγέτης των Συντηρητικών αναφέρθηκε επίσης στη μεταρρύθμιση του εκλογικού και του φορολογικού συστήματος της Βρετανίας, λέγοντας ότι πάνω σε αυτά τα δύο θέματα μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, αναφέρθηκε και σε θέματα στα οποία οι Συντηρητικοί θα εμμείνουν στις θέσεις τους, κυρίως όσον αφορά την άρνησή τους για τη μεταβίβαση περαιτέρω εξουσιών από το Λονδίνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δέσμευση για τη διατήρηση της βρετανικής αποτρεπτικής πυρηνικής δύναμης.
Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε νωρίτερα ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει μία ισχυρή, σταθερή και ηθική κυβέρνηση.
Ο Μπράουν είπε ότι έχει ζητήσει από τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου - τον ανώτατο, δηλαδή, δημόσιο λειτουργό- να παράσχει στήριξη σε όλα τα κόμματα που μπορεί να συμμετάσχουν στις συνομιλίες για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ εκφράζει την άποψη ότι το κόμμα που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους και τις περισσότερες έδρες πρέπει να επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση, για λόγους εθνικού συμφέροντος.
"Σήμερα φαίνεται ότι το Συντηρητικό Κόμμα διαθέτει τις περισσότερες ψήφους και τις περισσότερες έδρες, αν και όχι την απόλυτη πλειοψηφία, και για τον λόγο αυτόν πιστεύω ότι εναπόκειται στο Συντηρητικό Κόμμα να αποδείξει ότι είναι ικανό να επιδιώξει να αναλάβει τη διακυβέρνηση για το εθνικό συμφέρον", δήλωσε ο Νικ Κλεγκ στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου