ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Διαμαρτυρία έξω από το ΕΣΡ με αφορμή το πρόστιμο για τη «Στρέλλα» - Τη λύπη του εξέφρασε η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος






Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή το πρόστιμο σε τηλεοπτική εκπομπή που έκανε παρουσίαση της ταινίας «Στρέλλα» πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δεκάδες διαδηλωτές.Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν το ΕΣΡ για «ομοφοβική και τρανσοφοβική στάση»,... λέγοντας ότι έχει επιβάλει επτά «ομοφοβικές καταδικαστικές αποφάσεις με πρόστιμα για κανάλια και εκπομπές».
Αφορμή για την κινητοποίηση υπήρξε η απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο στην εκπομπή «Φώτης και Μαρία live», οι οποίοι παρουσίαζαν την ταινία του Πάνου Κούτρα «Στρέλλα» και φιλοξένησαν στην εκπομπή τους την πρωταγωνίστρια Μπέτυ Βακαλίδου.Το πρόστιμο επιβλήθη με την αιτιολογία ότι οι σκηνές προβλήθηκαν στη μεσημεριανή εκπομπή, χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη σήμανση.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΚΕ, Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος, εξέφρασε τη λύπη του, λέγοντας «η ανεξάρτητη αυτή αρχή δεν έχει τις προθέσεις να εφαρμόσει το σύνταγμα και τα κάνει το έργο για το οποίο έχει αναδειχθεί από τη Βουλή. Αλλά, αντίθετα, επιλέγει να παραλογίζεται και να χρησιμοποιεί ως κριτήριο την ομοερωτοφοβία, για να επιβάλει πρόστιμα σε εκπομπές όπως το ''Φώτης και Μαρία live'', προβολές ταινιών όπως το ''Straight Story'' και δραματικές σειρές όπως το ''Κλείσε τα μάτια''. Απαιτούμε επιτέλους σεβασμό» αναφέρει.
Έντονη ήταν και η αντίδραση του σκηνοθέτη: «Το ΕΣΡ είναι μια αρχή που δηλώνει ανεξάρτητη, αλλά μόνο ανεξάρτητη δεν είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου