ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο κουμπάρος του Τάσου Μαντέλη αποκαλύπτει και ξεκαθαρίζει τη θέση του

Τάσος Μαντέλης 





Την ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό, τον οποίο χρησιμοποιούσε για να βάζουν χρήματα κάποιοι πολιτικοί φίλοι του πρώην υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη, φέρεται να αποκάλυψε ο κουμπάρος και φίλος του πρώην υπουργού κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή. «Μου ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό... στο εξωτερικό για να του βάζουν χρήματα κάποιοι πολιτικοί του φίλοι από το εξωτερικό», είπε.
Ο κ. Τσουγκράνης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι όταν κατατέθηκαν στο λογαριασμό 200.000 μάρκα, ρώτησε τον κουμπάρο του από πού προέρχονται αυτά τα χρήματος και εκείνος του απάντησε πως πρόκειται για χορηγία από τη Siemens. Για τα υπόλοιπα 250.000 μάρκα του είπε πως δεν γνώριζε από ποιον μπήκαν στο λογαριασμό. «Υποψιάζομαι όμως ότι πρόκειται για την ίδια πηγή», φέρεται να είπε ο κ. Τσουγκράνης.
Ο επιχειρηματίας αιτιολόγησε την ενέργεια αυτή του πρώην υπουργού λέγοντας πως οφείλεται «ίσως σε αφέλεια ή σε αστοχία και ίσως με ενέπλεξε χωρίς να το θέλει».
Σχετικά με την κωδική ονομασία «Ρόκος», ο κ. Τσουγκράνης είπε: «Δεν μου τον υπέδειξε ο κ. Μαντέλης, εγώ είχα έναν κωδικό «Ροκ» και μετά τον μετέτρεψα σε «Ρόκος. Εκεί δεν ήξερα ποιοι κατέθεταν χρήματα ούτε την προέλευσή τους».
Υπενθυμίζεται ότι σ' αυτό το λογαριασμό το 1998 είχαν μπει τα 200.000 γερμανικά μάρκα από τον Ηλία Γεωργίου, κατηγορούμενο, πρώην τεχνικό διευθυντή της "Siemens" και διαχειριστή των μαύρων ταμείων.Και όπως είπε ο κ. Τσουγκράνης, «από αυτά τα χρήματα εγώ έστειλα κάποια ποσά για το πανεπιστήμιο του υιού Μαντέλη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια όπου φοιτούσε».
Πριν ξεκινήσει την κατάθεσή του ο κ. Τσουγκράνης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ήρθε στην Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου «να ξεκαθαρίσει το όνομά του».
Αντιδράσεις για την έλλειψη στοιχείων
Νωρίτερα τα κόμματα αποφάσισαν ομόφωνα να συνταχθεί ένας κατάλογος για το τι ενέργειες και από πότε έχει ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή από τις υπηρεσίες του Κράτους, αλλά και ποιο είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών, καθώς ουσιαστικά φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει γίνει και στο τέλος κινδυνεύει να περάσει η εντύπωση ότι η Εξεταστική συγκάλυψε το σκάνδαλο.
Χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει στην Βουλή κανένα στοιχείο από άνοιγμα λογαριασμού ή εταιρειών που η Επιτροπή έχει αναθέσει στην ΤτΕ να κάνει και το θέμα αυτό -όπως τόνισε- πάνω από όλα είναι πολιτικό.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε σε μια σειρά ενδείξεων που δείχνουν ότι όλα συνηγορούν σε μια συγκάλυψη του σκανδάλου. Ενδεικτικά ανέφερε πως δεν υπάρχει προς το παρόν καμία βοήθεια από τους ελέγχους της ΤτΕ και της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος που ζήτησε η Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το «κερασάκι» στην διαφαινόμενη προσπάθεια φαίνεται και από τις ενέργειες της Siemens, που ενώ δηλώνει ότι θέλει να βοηθήσει στην αποκάλυψη της πολιτικής μίζας που δόθηκε στην Ελλάδα, ζήτησε στο συμβιβασμό που έκανε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο την επιστροφή 1,2 εκατ. ευρώ και κουβέντα για τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ. «Και μάλιστα, συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, τον δεσμεύει να μην πει ονόματα». Σύμφωνα με το βουλευτή, η Siemens συνεργεί για να μετατραπεί το αδίκημα από δωροδοκία σε απιστία, ώστε η γερμανική εταιρεία να μην αποκλειστεί από μελλοντικούς διαγωνισμούς του δημοσίου στην Ελλάδα.
Πάντως, το θέμα της δημοσιοποίησης από την «Καθημερινή» της συμφωνίας μεταξύ Siemens - Χριστοφοράκου τέθηκε από τους βουλευτές που σημείωναν ότι όπως φαίνεται από το κείμενο, ο κ. Χριστοφοράκος είχε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία που ο καθένας τους είχε από ένα εκατ. ευρώ . Το ένα εκατ. ευρώ είχε πάει σε χορηγία στο ΠΑΣΟΚ (το γνωστό ποσό Τσουκάτο) ενώ το δεύτερο με μια μικρή απώλεια δεσμεύτηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου